image_print

Ναι, κι εμείς χρωστάμε, διότι όλη η ανθρωπότητα χρωστάει στη Σοβιετική Ένωση Είμαστε σήμερα ελεύθεροι διότι εκατομμύρια άνθρωποι πάλεψαν με νύχια και με δόντια, δίνοντας και τη ζωή τους για τη συντριβή του φασιστικού τέρατος. Ο Αμερικανός συγγραφέας ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ προσπαθώντας να αποδώσει το δυσθεώρητο χρέος που έχει η ανθρωπότητα στη Σοβιετική Ένωση που συνέτριψε το φασισμό έγραφε “Κάθε άνθρωπος που αγαπά την ελευθερία, χρωστάει στον Κόκκινο Στρατό περισσότερα από ό, τι μπορεί ποτέ να πληρώσει».

Περισσότερο από 30 εκατομμύρια ήταν οι ανθρώπινες θυσίες της Σοβιετικής Ένωσης, συνυπολογίζοντας τους ανάπηρους και τους τραυματίες. Εξ’ αυτών, 20 εκατομμύρια νεκροί, στρατιώτες και λαός, ανάμεσα τους ο ανθός των κομμουνιστών (περίπου 2 εκατομ. μέλη του ΚΚΣΕ) οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για την σωτηρία της σοσιαλιστικής πατρίδας και της ανθρωπότητας. Οι αντίστοιχες ανθρώπινες απώλειες των «συμμάχων» ανέρχονταν σε 405.000 για τις ΗΠΑ και 375.000 για τη Βρετανία. Περίπου 1.700 πόλεις και 70.000 χωριά της ΕΣΣΔ μετατράπηκαν σε κρανίου τόπος. Καταστράφηκαν ολοκληρωτικά ή εν μέρει 32.000 βιομηχανικές επιχειρήσεις και 65.000 χιλιόμετρα σιδηροδρομικές γραμμές. Ληστεύτηκαν, καταστράφηκαν και ερημοποιήθηκαν σχεδόν 100.000 κολχόζ, 5.000 σοβχόζ, χιλιάδες νοσοκομειακές μονάδες, πανεπιστημιακά ιδρύματα, σχολεία και βιβλιοθήκες.

Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας πρόβλεπαν ακόμη και μέχρι τη μάχη του Στάλινγκραντ πως τελικά οι ανίκητες ως τότε Ναζιστικές ορδές θα έκαμπταν την αντίσταση του Σοβιετικού λαού. Πίστευαν πως έτσι θα ξεμπέρδευαν με το νεογέννητο κοινωνικό σύστημα που είχε αρχίσει από τα σπάργανα να δείχνει την ανωτερότητά του. Έπεσαν όμως έξω. Ο κόκκινος στρατός με το λαό του χέρι χέρι έκανε τη μεγάλη Σοβιετική πατρίδα τάφο του φασισμού.

Ξημερώματα της 9η Μαΐου του 1945 είχε και τυπικά πια τελειώσει ο μεγαλύτερος και πιο ματωμένος πόλεμος που είχε ζήσει μέχρι τότε ο άνθρωπος στον πλανήτη μας. Ήταν η ώρα 0.43 π.μ., στην αίθουσα της στρατιωτικής σχολής μηχανικού, στο προάστιο Κάρλσχορστ του Βερολίνου, όταν υπογράφηκε η άνευ όρων συνθηκολόγηση της Γερμανίας. Η μάχη του Βερολίνου είχε τερματιστεί στις 30 Απριλίου με εκατόμβες νεκρών, η κόκκινη σημαία κυμάτιζε ήδη στο Ράιχσταγκ, ο Χίτλερ λίγο πριν μπουν οι σοβιετικοί στρατιώτες στην Καγκελαρία είχε αυτοκτονήσει και οι επιζώντες διάδοχοί του στρατάρχης Κάιτελ, ναύαρχος Φρίντερμπουργκ και στρατηγός της αεροπορίας Στουμπφ παρέδιδαν άνευ όρων τη ναζιστική Γερμανία στις ηρωικές δυνάμεις του σοβιετικού στρατού, που τις εκπροσωπούσε ο στρατάρχης Γ. Κ. Ζούκωφ.

Στις μέρες μας είναι εξαιρετικά επίκαιρο και εξακολουθεί να έχει μεγάλη σημασία το μήνυμα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ που τόνιζε ότι χρωστάμε στο Κόκκινο Στρατό περισσότερα από όσα μπορούμε να πληρώσουμε, διότι το ναζιστικό τέρας άρχισε να σηκώνει κεφάλι στην Ευρώπη και μάλιστα με τις ευλογίες αν όχι και με τη σύμπραξη της ΕΕ. Αποκαλυπτικό βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας απεικόνιζε σύσσωμη την ηγεσία της Χρυσής Αυγής να χαιρετά ναζιστικά, ανάμεσα σε σημαίες και σύμβολα των ναζί, να τραγουδά ναζιστικούς ύμνους και να φωνάζει ναζιστικά συνθήματα. Σε άλλο σοβαρό ντοκουμέντο, που ήρθε στη δημοσιότητα, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής εμφανίζεται να υμνεί ανοιχτά τη χιτλερική Γερμανία, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τον πραγματικό ρόλο της για τα συμφέροντα του λαού μας, αποκαλύπτοντας το ναζιστικό, αποκρουστικό και θρασύ χαρακτήρα της.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία έχουν πολλές αποδείξεις για να δυναμώσουν, πιο αποφασιστικά, τον αγώνα για την απομόνωση των φιλοφασιστικών, νεοναζιστικών μορφωμάτων οπουδήποτε και με οποιαδήποτε μορφή και αν εμφανίζονται.

image_print