image_print

Τα κουκιά μετρήθηκαν και βγήκαν διαφορετικά από αυτά που πολλοί πρόβλεπαν. Τα κουκιά ζυγίστηκαν και βαφτίστηκαν “σαρωτική νίκη της Ν.Δ.” Τώρα πώς έχει σαρώσει το 40% των εκλογέων το υπόλοιπο 60%, αυτό μόνο οι παπατζήδες το ξέρουν. Ας μη σταθούμε αυτή τη στιγμή στα γνωστά και επαναλαμβανόμενα γιατί όσα έγιναν δεν ξεγίνονται. Εκείνο που είναι στο χέρι μας να αλλάξει είναι μόνο το μέλλον.

Να τα πάρουμε ένα-ένα:

Δεν είναι οι “νικητές” ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας αυτοί που θα καλοπεράσουν και οι ηττημένοι εκείνοι που θα δεινοπαθήσουν. Η νέα κυβέρνηση ακόμη και να ήθελε δεν θα μπορούσε να θεσπίσει διαφορετικούς νόμους για τους ψηφοφόρους της. Ο “λογαριασμός” θα είναι κοινός:

Τις αυξήσεις ψίχουλα σε μισθούς και συντάξεις θα τις εξανεμίζει η φορολογία και ο πληθωρισμός. Έτσι γινόταν πάντα, έτσι θα γίνει και τώρα. Οι δαπάνες για τους Νατοϊκούς σχεδιασμούς θα αυξάνουν το δημόσιο χρέος, που πάντα πληρώνει μόνο ο λαός. Η υπερχρέωση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέα φανερά ή συγκαλυμμένα μνημόνια. Ο κίνδυνος αντιποίνων από την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας μεγαλώνει και η “αυτοδυναμία” τον αυξάνει. Το “βρείτε τα μόνοι σας” μπροστά στον τουρκικό επεκτατισμό θα λειτουργήσει εις βάρος της Ελλάδας επειδή η επόμενη κυβέρνηση θα εξακολουθεί να θυμιατίζει τους Νατοϊκούς συμμάχους της, όπως και όλες οι προηγούμενες.

Μια και το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα εγγυάται αυτοδυναμία στη Ν.Δ. το ζητούμενο πια δεν είναι ποιος θα εφαρμόσει τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα αλλά ποιος ουσιαστικά θα αντιστέκεται μέσα και έξω από τη Βουλή για την αποτροπή τους.

Οι ψηφοφόροι απέδειξαν ότι δεν πιστεύουν πια το παραμύθι της “ΕΛΠΙΔΑΣ” που ευαγγελιζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό τον εγκαταλείπουν μαζικά. Σαν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τα εξωτερικά προβλήματα της χώρας και έχωσε πιο βαθιά στη φτώχεια τα λαϊκά στρώματα. Σαν αξιωματική αντιπολίτευση πρακτικά λειτούργησε σαν συμπολίτευση υπερψηφίζοντας τα κύρια αντιλαϊκά νομοσχέδια της Ν.Δ. Απέδειξε ότι είναι τελείως αναξιόπιστος κι ουσιαστικά αποτελεί για τα λαϊκά στρώματα καμένο χαρτί. Η πρωτοφανής τεράστια διαφορά του 20% από τη Ν.Δ. θα διευκολύνει την παραπέρα μείωση της εκλογικής του δύναμης.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1: Τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αντιπολίτευσης.

Μήπως η επόμενη εκλογικά δύναμη, το ΠΑΣΟΚ_ΚΙΝΑΛ μπορεί ουσιαστικά να λειτουργήσει σαν αντιπολίτευση; Πέρα από τις τεράστιες ευθύνες που έχει από τις επιλογές του, όσες φορές ήταν κυβέρνηση απέδειξε ότι μόνο στα λόγια παρίστανε την αντιπολίτευση διότι υπερψήφισε το 70% των νομοσχεδίων της Ν.Δ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2: Τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν να περιμένουν κάτι θετικό από την αντιπολίτευση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Μοναδική επιλογή ακόμη και γι αυτούς που δεν το ψήφισαν ποτέ είναι το ΚΚΕ, το κόμμα που σηκώνει μέχρι τώρα όλο το βάρος της αντιπολίτευσης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα. Δεν έχει υπερψηφίσει κανένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο και καμία Νατοϊκή δαπάνη. Το κόμμα που υποστηρίζει τους αγώνες των λαϊκών στρωμάτων για ζωή, παιδεία, πολιτισμό, ανθρώπινα δικαιώματα.

Η ψήφος σε οποιοδήποτε από τα άλλα κόμματα που θα εκπροσωπηθούν στην επόμενη βουλή θα είναι “άσφαιρα πυρά” απέναντι σε έναν πάνοπλο αντίπαλο. Τη δική μας δύναμη αυξάνουμε, το δικό μας συμφέρον εξυπηρετούμε ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image_print