Ψηφιακή πλατφόρμα Μνημείων και Μουσείων
image_print

Η ιστορία της Ελλάδας συνεχίζει να δέχεται έναν ανελέητο βιασμό. Και είναι φυσικό. Εφόσον την ιστορία τη γράφουν οι νικητές και νικήτρια στις ταξικές αναμετρήσεις στη χώρα μας έχει αναδειχθεί η αστική τάξη, η κακοποίηση και η διαστρέβλωσή της ιστορίας αποτελεί έναν επιπλέον μηχανισμό προπαγάνδας, βίας και βαρβαρότητας του Κεφαλαίου.

Αυτό δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο διότι μέσα στην τρισδιάστατη ιστορική πραγματικότητα το παρελθόν συμμετέχει στο παρόν και φωτίζει το μέλλον. Καμιά κατανόηση των σύγχρονων προβλημάτων δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την ανακάλυψη και τη σωστή, δηλαδή επιστημονική, αξιολόγηση του παρελθόντος.

Λακοράχη
Λακοράχη

Χρόνια τώρα το ΚΚΕ κάνοντας πράξη αυτή την αναγκαιότητα παντού, όπου έχει χυθεί το αίμα του λαού μας στον αγώνα για την υπεράσπιση των ιδανικών της ελευθερίας, της ζωής και της αξιοπρέπειάς του, αναγείρει μνημεία, τιμητικές πλάκες, τρόπαια και μουσεία για την απότιση τιμής και τη διαφύλαξη της ιστορικής γνώσης. Στόχος μέσα από αυτές τις κόκκινες κουκκίδες στο χάρτη είναι να δημιουργηθεί μια ιστορική διαδρομή στο χώρο και στο χρόνο που θα αποτελέσει πολύτιμη παρακαταθήκη αντίστασης για τις γενιές που έρχονται.

Εδώ και λίγες μέρες όλος αυτός ο συγκεντρωμένος πλούτος μνήμης και υπεράσπισης της αλήθειας, που αντιπαλεύει τη λήθη και την παραγραφή, άρχισε να προβάλλεται στο διαδίκτυο ψηφιακά από την ιστοσελίδα:

mnimia.kke.gr

Με τη συμβολή αυτής της πλατφόρμας δημιουργείται ένα τεράστιο μνημονικό τοπίο της πάλης του μαχητικού και πρωτοπόρου λαϊκού κινήματος μέσα από το οποίο αναδύεται και αποκτά υπόσταση μία βίαια παραμερισμένη ιστορία της χώρας μας, αυτής που πηγαίνει ενάντια στην κυρίαρχη αστική ιστορία.

Φλώρινα
Φλώρινα

Στην ιστοσελίδα αυτή μέσα από τους ψηφιακούς της χάρτες μπορεί να “επισκεφθεί” κανείς όλα αυτά τα διάσπαρτα θυσιαστήρια για την πραγμάτωση της ανθρώπινης ελευθερίας και να ενημερωθεί γι αυτά μέσα από τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες της εικονικής περιήγησης.

Για το τεράστιο αυτό εγχείρημα, που έφερε στην ψηφιακή εποχή την ιστορία της τάξης μας δούλεψαν εκατοντάδες εργατοτεχνίτες, επιστήμονες και εικαστικοί δημιουργώντας μια βάση δεδομένων που θα εμπλουτίζεται στο διηνεκές.

Μακρόνησος
Μακρόνησος

Η πλατφόρμα Μνημεία και Μουσεία Αγώνων εκπληρώνει με άυλα ψηφιακά μέσα μία ιδεολογικά κρίσιμη αποστολή και ένα έργο τεράστιας σημασίας και αναγκαιότητας. Συμβάλλοντας στη διαφύλαξη των πιο σημαντικών και προοδευτικών παραδόσεων του λαού μας λειτουργεί ως θησαυροφυλάκιο των αξιών της κοινωνίας του μέλλοντος. Καθώς και των αξιών εκείνων από τις οποίες θα αντληθούν οι δυνάμεις που θα απαιτηθούν για να γίνει το σπάσιμο των δεσμών της παθητικότητας και μοιρολατρίας και το γκρέμισμα του ιστορικά ξεπερασμένου και ηθικά καταδικασμένου κοινωνικού συστήματος που διαλύει τις ζωές μας.

 

image_print