Ευρωπαϊκή Ένωση.
image_print

Οι Ευρωεκλογές είναι προ των πυλών και η ψήφος μας έχει βαρύνουσα σημασία τόσο για τη ζωή μας όσο και για την πορεία της χώρας και της ΕΕ..

Μας έβαλαν με τυμπανοκρουσίες στην ΕΕ δήθεν για να γίνουμε Ευρωπαίοι και το μόνο που καταφέραμε είναι από εξαγωγική χώρα να εισάγουμε σχεδόν τα πάντα και να βυθιζόμαστε στο χρέος και την εξαθλίωση.

Πάνω από 2,6 εκατ. άνθρωποι αδυνατούν να έχουν τα στοιχειώδη. 4 στα 10 φτωχά νοικοκυριά δεν μπορούν να φάνε κρέας, ψάρι και λαχανικά δεύτερη φορά τη βδομάδα. 4 στους 10 δεν έχουν δυνατότητα για ικανοποιητική θέρμανση τον χειμώνα. Λαϊκά νοικοκυριά σε όλη τη χώρα ζουν με σημαντικές στερήσεις σε αναγκαία και βασικά αγαθά για τη ζωή τους. Φτωχές οικογένειες χάνουν τα σπίτια τους επειδή δεν μπορούν να ξεπληρώσουν τους υπέρογκους τόκους των δανείων μετά την κατακόρυφη μείωση των εισοδημάτων τους.

Ο Ελληνικός λαός αιμορραγεί από το κόστος της συμμετοχής της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας, από την αποστολή φρεγάτας στη Μέση Ανατολή στα πλαίσια του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα και με το πρόσχημα της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας. Αιμορραγεί από την αύξηση της τιμής του ρεύματος και γενικά της ενέργειας, που βαφτίστηκε πράσινη ενώ είναι μαύρη και άραχνη για τις τσέπες μας. Τα κατά καιρούς έκτακτα μέτρα της Κομισιόν για την ανακούφιση των πολιτών της ΕΕ δεν μπορούν ούτε στο ελάχιστο να ανατρέψουν την γενική πορεία φτωχοποίησης της χώρας. Το κόστος δανεισμού της χώρας εξακολουθεί να είναι δυσθεώρητο και αυτό έχει σαν συνέπεια να μας οδηγεί σε ολοένα και πιο μεγάλη εξάρτηση από τις μεγάλες οικονομίες της ΕΕ.

Για τη ζοφερή αυτή εικόνα ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών παρατρεχάμενων που εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες της ΕΕ. Φτωχαίνουν τον Ελληνικό λαό, υποβαθμίζουν τη ζωή του και ενισχύουν τους επιχειρηματικούς ομίλους με ζεστό χρήμα, φοροαπαλλαγές και προνόμια.
Με αυτή λοιπόν τη γνώση, ότι δηλ. η ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν υπάρχουν μόνο για να υπηρετούν την οικονομική ελίτ και να διασφαλίζουν τα συμφέροντα και την κερδοφορία της, το κεντρικό δίλημμα μπροστά στην κάλπη των Ευρωεκλογών είναι αν εμείς που λιώνουμε από τα βάρη των νέων μνημονίων διαρκείας, από την ακρίβεια, από τα χαράτσια, αν θα ψηφίσουμε τα ίδια κόμματα με τα αφεντικά και τους εκμεταλλευτές μας, με όλους αυτούς που ευθύνονται για τη λεηλασία των ζωών μας ; Ή θα συστοιχηθούμε με αυτούς που στέκονται απέναντί τους και παλεύουν για τα δικά μας συμφέροντα στο δρόμο της αντεπίθεσης για αποδέσμευση από την ΕΕ με τον λαό μας ιδιοκτήτη του πλούτου που αυτός δημιουργεί με τη δύναμη του μυαλού και των χεριών του;;

Πραγματικό αλλά και ηθικό το δίλημμα. Μεγάλη και η ευθύνη της όποιας επιλογής μας τόσο απέναντι στους εαυτούς μας όσο και απέναντι στα παιδιά μας. Κι αυτή η ψήφος θα την αφήσουμε να είναι μια ακόμα χαμένη ευκαιρία ; Ή θα είναι μια απόφαση για στήριξη του μοναδικού κόμματος που αποτελεί δύναμη στη δύναμή μας, του κόμματος που ανελλιπώς και αταλάντευτα είναι μπροστάρης στους λαϊκούς αγώνες μέσα και έξω από την ΕΕ ; Η ψήφος στο ΚΚΕ γι ακόμα μια φορά αποτελεί τη μόνη έντιμη αλλά και αναγκαία για το σήμερα και το αύριό μας ψήφο.

 

 

image_print