Σφαγή στην Παλαιστίνη 1
image_print

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΦΑΖΕΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

«Έτσι ο κόσμος ξέρει»: Οι γονείς γράφουν τα ονόματα των παιδιών στα σώματα τους

«Έτσι ο κόσμος ξέρει»: Οι γονείς γράφουν τα ονόματα των παιδιών στα σώματα τους

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει χιλιάδες παιδιά στην Λωρίδα της Γαζας. Σχεδόν τα μισά θύματα είναι παιδάκια, ακόμα και μωρά που βρήκαν το θάνατο πριν καλά – καλά προλάβουν να ζήσουν.

Η είδηση συγκλονίζει. Πολλοί γονείς στη Γάζα σημειώνουν τα ονόματα των παιδιών στα κορμάκια τους, για να είναι γνωστά τα στοιχεία τους σε περίπτωση που πεθάνουν.

Καθώς οι ισραηλινές βόμβες έκαναν το έδαφος να τρέμει στην πόλη της Γάζας, η Sara al-Khalidi και τα τέσσερα παιδιά της είχαν κολλήσει το ένα πάνω στο άλλο, στο πάτωμα του σαλονιού τους, τρέμοντας από φόβο. «Εκείνη τη στιγμή, σκέφτηκα ότι αν το σπίτι χτυπηθεί από σφοδρό βομβαρδισμό, τα παιδιά μου θα πέθαιναν και κανείς δεν θα μπορούσε να τα αναγνωρίσει», είπε η μητέρα τους στο «Al Jazeera».

Η οικογένεια επέζησε τη νύχτα και την επόμενη μέρα πήγε νότια, στην πόλη Χαν Γιουνίς, για να μείνει στο σπίτι ενός συγγενή, θεωρώντας ότι θα ήταν πιο ασφαλής. Ωστόσο, η Sara σοκαρίστηκε όταν είδε την οικογένεια που την φιλοξενούσε να γράφει τα ονόματα των παιδιών στο σώμα τους. Τελικά έκανε το ίδιο στα δικά της παιδιά.
«Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει για αυτά τα παιδιά που δολοφονήθηκαν από το Ισραήλ, γιατί δεν είναι νούμερα, αλλά ονόματα, ιστορίες και όνειρα που σκοτώθηκαν από την ισραηλινή κατοχή στη Γάζα», είπε.
Πηγή: Associated Press

Σφαγή στην Παλαιστίνη
Πολλές οικογένειες το κάνουν αυτό, ώστε σε περίπτωση που τα παιδιά τους σκοτωθούν να μπορούν να τα αναγνωρίσουν, για να τα θάψουν σε τάφους με το όνομα τους και όχι σε ομαδικούς τάφους.

Ορισμένοι γιατροί -όπως γράφει το «Al Jazeera»- έχουν επισημάνει ότι τα εγκαύματα που έχουν δει στα σώματα των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν δεν είναι παρόμοια με αυτά που έχουν δει στο παρελθόν, κάτι που σημαίνει ότι το Ισραήλ μπορεί να χρησιμοποιεί διεθνώς απαγορευμένα πυρομαχικά. Πολλοί νεκροί είναι δύσκολο να αναγνωριστούν.
Πηγή: Associated Press

Σφαγή στην Παλαιστίνη 2
Ο Mohammed Abu Odeh, κάτοικος της Γάζας, στην επίθεση του 2021 είχε στείλει δύο από τα παιδιά του στον αδελφό του και πήρε δύο από τα παιδιά του αδερφού του, ώστε σε περίπτωση που ένα από τα σπίτια τους γίνει στόχος του Ισραήλ, να επιζήσουν κάποιοι από την οικογένεια.

Αυτή τη φορά έχει κρατήσει τα παιδιά του μαζί, αλλά έχει γράψει τα ονόματά τους στα χέρια και τα πόδια τους. «Όταν τα παιδιά μου με ρωτούν γιατί το κάνω αυτό, τους λέω ότι είναι για την ασφάλεια και την προστασία τους», είπε. «Μπορεί κανείς στον κόσμο να αντέξει τη σκέψη για το τί περνάνε τα παιδιά μας;».

«Δεν ξέρω τι να τους πω. Τους λέω ψέματα για να είναι δυνατοί. Πώς μπορώ να τους καθησυχάσω όταν φοβάμαι αυτόν τον καταστροφικό πόλεμο που μας κλέβει τα πάντα», σημείωσε. «Το να γράφω τα ονόματα των παιδιών μου στο σώμα τους είναι η λύση για να τα γνωρίσει ο κόσμος», πρόσθεσε.

Πηγή: Associated Press

Σφαγή στην Παλαιστίνη 3
Όλοι είναι στόχοι στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων των χιλιάδων οικογενειών που έχουν βρει καταφύγιο στα σχολεία του ΟΗΕ.

Η Salwa Khattab, η οποία στεγάζεται με την οικογένειά της σε ένα τέτοιο σχολείο, λέει ότι δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στη Γάζα.

Η ίδια έγραψε τα ονόματα των παιδιών της στα χεράκια και στα ποδαράκια τους. «Θέλω να τους γνωρίσει ο κόσμος, να αναφέρει τα ονόματά τους ως μάρτυρες που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ χωρίς έλεος», δήλωσε.

 

ΠΗΓΗ: 902.gr

https://www.902.gr/eidisi/kosmos/345664/etsi-o-kosmos-xerei-oi-goneis-grafoyn-ta-onomata-ton-paidion-sta-somata-toys

 

image_print