Fake News
image_print

Με άθλια κατασκευασμένα μέσα ο Οφίρ Γκέντελμαν, ο εκπρόσωπος στην αραβική γλώσσα του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου,  μας πληροφορεί στην πλατφόρμα X ότι τα βίντεο από τη Γάζα με τους νεκρούς και τους σακατεμένους Παλαιστίνιους είναι «σκηνοθετημένα» από τους Παλαιστίνιους. Κάνει λόγο μάλιστα για «Pallywood», ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις Palestine και Hollywood.

FAKE NEWS ΙΣΡΑΗΛΓια να στηρίξει αυτόν τον ισχυρισμό παραθέτει πλάνα με ένα χτυπημένο κοριτσάκι, νοσηλευτές να τρέχουν στον δρόμο αλλά και μακιγιέζ, κάμεραμεν κ.α. Tα πλάνα όμως που παραθέτει σε βίντεο, είναι αποσπάσματα και μέρος των γυρισμάτων από λιβανέζικη ταινία μικρού μήκους για τον αγώνα των Παλαιστινίων... Κάτι που του το υπενθύμισαν χιλιάδες χρήστες του Χ και ο σκηνοθέτης της ταινίας, καταρρίπτοντας άλλη μια προπαγανδιστική αγυρτεία του κράτους του Ισραήλ…

Η ψεύτικη, χαλκευμένη προπαγάνδα, που τις τελευταίες δεκαετίες ονομάζονται Fake News δυστυχώς φέρνουν τα προσδοκόμενα αποτελέσματα αφού οι περισσότεροι αποδέκτες της προπαγάνδας δεν έχουν την ευκαιρία να αντιληφθούν τη λαθροχειρία.

Με τον τίτλο ‘”Αόρατος Πόλεμος” δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας μια εκλαϊκευμένη ανάλυση της ιστορικής εξέλιξης, των συνεπειών και της προβολής του Ψυχολογικού Πολέμου που διεξάγουν οι κυρίαρχες τάξεις εδώ και αιώνες προκειμένου να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους. Ανάμεσα στις δεκάδες τεχνικές του Ψυχολογικού Πολέμου περιγράφονται το “Ψέμα”, η “Αποσιώπηση”, η “Συσκότιση”, η “Παραπληροφόρηση”, η “Λογοκρισία” και πολλά άλλα. Σήμερα όλοι μιλάνε για τα Fake News, δηλαδή για τα ψευδή νέα που κατασκευάζουν, αναδιαμορφώνουν και αναμεταδίδουν τα ΜΜΕ.

Την αποτρόπαια εγκληματική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ολόκληρες κατοικημένες περιοχές έχουν ισοπεδωθεί, υποδομές, νοσοκομεία, σχολεία έχουν βομβαρδιστεί και κάθε δέκα λεπτά της ώρας ένα παιδί δολοφονείται δεν θα μπορούσαν τα ΜΜΕ να την παρουσιάσουν έτσι όπως συμβαίνει στην πραγματικότητα γιατί όχι μόνο οι λαοί αλλά και οι πέτρες ακόμα θα σηκώνονταν ενάντια στους δολοφόνους και τους υποστηρικτές τους.

Την ευθύνη των ΜΜΕ για την κάλυψη της σφαγής καταγγέλλει ειδικό τεύχος της εφημερίδας με τίτλο «New York Crimes», όπου περιλαμβάνονταν τα ονόματα των 10.000 και πλέον νεκρών, ανάμεσά τους και πολλών δημοσιογράφων.

Η εξαπάτηση των αναγνωστών πραγματοποιείται λέξη προς λέξη: Βομβαρδισμοί που αναφέρονται ως «εκρήξεις». Βομβαρδισμοί που καταγγέλλονται χωρίς να καταγγέλλονται οι… βομβαρδιστές. Ο κατοχικός στρατός του Ισραήλ αναφέρεται ως Ισραηλινές δυνάμεις που ασκούν το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα».

Ο βομβαρδισμός του Νοσοκομείου της Γάζας προβλήθηκε σαν έκρηξη στο νοσοκομείο. Με τη λέξη “έκρηξη” συγκαλύπτουν τον βομβαρδισμό. Αυτό το σερβίρισμα στους τηλεθεατές δεν προκαλεί οργή, διότι η έκρηξη είτε από φιάλη υγραερίου, είτε από βομβαρδισμό, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Η παραχάραξη της ιστορίας είναι επιμελημένα ενορχηστρωμένη. Λέξεις, όπως η ΚΑΤΟΧΗ των Παλαιστινιακών εδαφών, εδώ και πάνω από 7 δεκαετίες δεν αναφέρεται ούτε για δείγμα διότι εκφράζει ακριβώς τον πυρήνα του προβλήματος του Παλαιστινιακού λαού. Εξ αιτίας της κατοχής δεν έχει ο Παλαιστινιακός λαός τη δική του πατρίδα και βρίσκεται σε καθεστώς αιχμαλωσίας από το κράτος του Ισραήλ.

Αποσιωπάται ότι πάνω από 6 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι έχουν εξαναγκαστεί να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς.

Δεν γίνεται νύξη ότι υπάρχει απόφαση του ΟΗΕ για δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Την παραχάραξη της πραγματικότητας εκφράζουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι δήθεν “προοδευτικές” ελληνικές εφημερίδες που αναζητούν… τον ένοχο της σφαγής του Παλαιστινιακό λαού, ενώ κάθε μέρα που περνάει γίνεται σε όλο και περισσότερους ανθρώπους εμφανές το έγκλημα.

Αποσιωπάται ότι η έμπρακτη στρατιωτική και πολιτική υποστήριξη από την Ελλάδα έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της Κύπρου, που κι αυτή αντιμετωπίζει πρόβλημα τουρκικής εισβολής και κατοχής του 40% του νησιού.

Παρά τα καθημερινά Fake News τεράστια πλήθη με τα συνθήματα “Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης”, “Λευτεριά στην Παλαιστίνη” διαδηλώνουν στους δρόμους, στα γήπεδα, στα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη, στη Λατινική Αμερική. Ισραηλινοί πολίτες των ΗΠΑ εισβάλλουν στο Καπιτώλιο καταγγέλλοντας τα εγκλήματα του ίδιου τους του κράτους.

Η παροιμία λέει ότι “το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”. Tα Fake News δεν εξαιρούνται. Για την αποκάλυψή τους όμως θα πρέπει να ενημερωνόμαστε από φερέγγυες πηγές.

 

 

image_print