Παλαιστίνη
image_print

“Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά”.

Μ΄ αυτό το πιστεύω και με άλλα συνθήματα όπως «Το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή, κάτω η ΕΕ και οι Ισραηλινοί», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» οι διαδηλωτές στο Βόλο καταδίκασαν τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που στηρίζουν τη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Κατήγγειλαν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ που προχωρά στα πιο απεχθή εγκλήματα, όπως ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου με εκατοντάδες νεκρούς, του σχολείου του ΟΗΕ, ιστορικών μνημείων όπως Μονή του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, προκαλώντας δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

Οι διαδηλωτές στο Βόλο ήταν από αυτούς που επί εβδομάδες πάλευαν να ξεπλύνουν τις λάσπες από τα σπίτια τους. Από αυτούς που ένοιωθαν την περηφάνια τους να σπιλώνεται όταν άκουγαν το όνομα “Βολιώτης” να συνδέεται με την υπόκλιση στην υποταγή και τον καιροσκοπισμό, με το χειροκρότημα της ύβρης και της απρέπειας.

Με τη διαδήλωσή τους καταδίκασαν τις ενέργειες τού πρωθυπουργού της χώρας που συνεχίζει να κάνει τον σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στην περιοχή. Καταδίκασαν τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τους κάθε λογής παρατρεχάμενους και φασίστες που έτρεξαν να καταδικάσουν τους Παλαιστίνιους και να συνταχθούν με τις επιταγές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των Αμερικανών.

Ενώνοντας τη φωνή τους οι Βολιώτες διαδηλωτές με τη φωνή των διαδηλωτών σε όλο τον πλανήτη επανέλαβαν πως μοναδικός τρόπος για να βγει από τη λάσπη η ανθρωπότητα είναι η Αλληλεγγύη στους λαούς που μάχονται και ο Αγώνας για ένα νέο κόσμο.

 

 

image_print