Ευρωεκλογές. Με ποιους θα πας αι ποιους θ΄αφήσεις
image_print

Ένα κι ένα κάνουν δύο. Οι στημένοι διαξιφισμοί για το ποιο κόμμα μπορεί να υποστηρίξει στην ΕΕ τα συμφέροντα κάνουν το μυαλό κουρκούτι αλλά δεν πείθουν. Το δίλημμα ποιον να ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές άρχισε να θυμίζει την παιδική ερώτηση “τί είναι αυτό που κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;”

Πόσες επιλογές υπάρχουν στην πραγματικότητα; Όχι 6 όσα δηλαδή τα κόμματα στο κοινοβούλιο, αλλά 2, όσες και οι διαφορετικές πολιτικές που αυτά τα κόμματα αντιπροσωπεύουν.

Κι αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα:

Η αυξανόμενη ακρίβεια χτυπάει καθημερινά το λαϊκό εισόδημα, ενώ πακτωλοί χρημάτων προσφέρονται στους επιχειρηματικούς ομίλους και δαπανώνται για την ενίσχυση του ΝΑΤΟ στους αιματηρούς πολέμους του στην Ουκρανία και στην Μέση Ανατολή. Ποια κόμματα υπερασπίζονται στον ένα ή τον άλλο βαθμό αυτή την επιλογή; Όλα πλην ΚΚΕ.

Ο φτηνός δανεισμός από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ που συνεχίζεται, οδηγεί σε έναν αυξανόμενο πληθωρισμό που εξανεμίζει το λαϊκό εισόδημα. Ποια κόμματα έχουν εναποθέσει τις επιλογές τους στις πολιτικές της ΕΕ; Όλα πλην ΚΚΕ.

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, την οποία έχουν επικυρώσει όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ, είναι υπεύθυνη για το υπέρογκο κόστος παραγωγής και την τεράστια απόκλιση των τιμών από το χωράφι στο ράφι. Αυτή είναι η πολιτική που αποδέχονται και εφαρμόζουν όλα τα αστικά πολιτικά κόμματα πλην ΚΚΕ.

Η επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και της ανασφάλειας στην οποία καταδικάζονται οι ανθρώπινες ζωές αυξάνεται ανεξάρτητα από το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία, καθώς όλα ακολουθούν τα προστάγματα της ΕΕ: Το 2009 οι Συλλογικές Συμβάσεις κάλυπταν το 70% των εργαζομένων και το 2023 μόλις το 25%. Ποιες δυνάμεις έχουν οι εργαζόμενοι στο πλευρό τους στον αγώνα τους απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές, που με κάθε μέσο στηρίζουν την εργοδοτική ασυδοσία; Καμμία πλην ΚΚΕ.

Και τί θα φέρει η επόμενη μέρα των ευρωεκλογών για τον ελληνικό λαό, καθώς η θέση και η πορεία της ΕΕ είναι τόσο ξεκάθαρα εχθρική απέναντί του;;. Μόνο ενισχυμένα υπερμνημόνια και νέους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Αλήθεια, έχει άλλη επιλογή ο Ελληνικός λαός από το να καταδικάσει τα κόμματα και τις πολιτικές που ευθύνονται ή σιγοντάρουν τις πολιτικές που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, να πάψει δηλαδή να ενισχύει ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΕΛ. ΛΥΣΗ και άλλους παρατρεχάμενους;

Ποιος πληρώνει στην ουσία τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους; Στα 100 δισεκατομμύρια έχουν φτάσει οι εξοπλισμοί που έχει στείλει η ΕΕ από τα χρήματα των λαών της Ευρώπης στο καθεστώς Ζελένσκι. Στα 2,5 τρισ. δολάρια έφτασαν το 2023 οι πολεμικές δαπάνες παγκόσμια, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό για 9η συνεχόμενη φορά. Μισό εκατομμύριο ευρώ τη μέρα πληρώνει ο λαός μας για να βρίσκεται η φρεγάτα «Υδρα» στο «στόμα του λύκου», στην Ερυθρά Θάλασσα, σε μια αποστολή που καμία σχέση δεν έχει με την άμυνα της χώρας και την υπεράσπιση της πατρίδας. Κι αυτές τις επιλογές τις σιγοντάρουν με το δικό του διαφορετικά παραπλανητικό μπλα μπλα όλα τα κόμματα, πλην ΚΚΕ.

Τις πραγματικές αιτίες της επιδείνωσης της ζωής των εργαζομένων και τους τεράστιους κινδύνους από τη, εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κανένα αστικό κόμμα δεν μπορεί ούτε θέλει να αγγίζει.

Ο λαός δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει συνένοχος στα εγκλήματα που διαπράττονται εις βάρος του. Και ο σίγουρος τρόπος παραμένει ένας. Να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του στην ΕΕ και στους εκφραστές της πολιτικής της υερψηφίζοντας το ΚΚΕ και παλεύοντας μαζί του για να ξαναγράψει το έργο της ζωής του όχι με τα σενάρια των εχθρών του αλλά με τα δικά του.. Πόσο ακόμα θα τους επιτρέπουμε να κονταίνουνε τα όνειρά μας για τη ζωή που δικαιούμαστε να ζούμε;

image_print