9 Μάη 1945 Να μη λησμονούμε

Όσοι αγνοούν τι συνέβη την 9η Μάη του 1945 πρέπει να μάθουν κι όσοι γνωρίζουν ποτέ μα ποτέ να μη λησμονούν. Τη μέρα εκείνη η ναζιστική Γερμανία συνθηκολογούσε κάτω από τα χτυπήματα του ηρωικού Κόκκινου Στρατού, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο κυμάτιζε πάνω από το βομβαρδισμένο Ράιχσταγκ. Είναι η μέρα σύμβολο της αντιφασιστικής νίκης των λαών.

Με σεβασμό και θαυμασμό να θυμόμαστε τα 20.000.000 θύματα του Σοβιετικού στρατού και λαού, τις εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των αντιστασιακών κινημάτων που με την καθοδήγηση των Κομμουνιστικών Κομμάτων αντιστάθηκαν στο φασιστικό τέρας.

Να μη λησμονούμε ότι ο πόλεμος κατά του φασισμού ήταν δίκαιος μόνο από την πλευρά της ΕΣΣΔ που αγωνιζόταν για την υπεράσπιση της σοσιαλιστικής εξουσίας και από την πλευρά των αντιστασιακών κινημάτων που μάχονταν κατά της φασιστικής Κατοχής, για την επιβίωση και την προκοπή του λαού τους. Ήταν άδικος τόσο από την πλευρά του φασιστικού Άξονα όσο και από την πλευρά των Αγγλοαμερικάνων Συμμάχων, που παρά τις διαφορές τους ανταγωνίζονταν εξίσου για την κατοχύρωση των κερδών και των γεωπολιτικών τους συμφερόντων. Κι αυτή την αλήθεια δεν θα καταφέρουν ποτέ να τη «σβήσουν» από την Ιστορία αυτοί που καμαρώνουν σαν νικητές των λαών μετά τις ανατροπές του 1991, αυτοί που προσπαθούν με πείσμα να ξαναγράψουν και να ξεγράψουν την Ιστορία χρησιμοποιώντας Γκεμπελικά μέσα. Η μόνη αλήθεια είναι αυτή που έγραψε ο Αμερικανός συγγραφέας Ερνέστ Χέμινγουεϊ” «κάθε άνθρωπος που αγαπά την ελευθερία, χρωστάει τόσα στον Κόκκινο Στρατό, που δεν θα μπορούσε ποτέ να τα ξεπληρώσει».

Σήμερα όμως η επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, πρωτοστατεί στον αντικομμουνισμό και την παραχάραξη της Ιστορίας. Η «θεωρία των δύο άκρων», δηλαδή η εξίσωση του ναζιστικού τέρατος με τον κομμουνισμό είναι τόσο ανιστόρητη και απαράδεκτη όσο και η προσπάθεια της σημερινής καπιταλιστικής Ρωσίας να εμφανιστεί ως συνεχιστής της αντιφασιστικής πάλης της ΕΣΣΔ, να οικειοποιηθεί τα σύμβολα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Σήμερα είναι πια ξεκάθαρο: Το φίδι του ναζισμού συνετρίβη αλλά δεν πέθανε διότι η μάνα που το γεννά, ο καπιταλισμός ζει και βασιλεύει. Νεκρανασταίνεται κάθε φορά που τα έχει ανάγκη η υπεράσπιση των καπιταλιστικών κερδών Τα αυγά του ναζιστικού φιδιού έχουν εκκολαφτεί και δρουν άλλοτε ανοιχτά με κάποια χρυσαυγήτικη μορφή και άλλοτε συγκαλυμμένα μέσα σε αστικά κόμματα. Συμμετέχουν σε κυβερνήσεις και στρατούς. Χειροκροτούνται στα Ευρωπαϊκά κοινοβούλια όχι μόνο νομοθετώντας αντιλαϊκούς, αντιδραστικούς νόμους αλλά και θρασύτατα σαν τάγματα Αζόφ.