Ψυχολογικός Πόλεμος. Προπαγάνδα στον 21ο αιώνα
image_print

Τα μεγάλα κέντρα του Ψυχολογικού Πολέμου μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισαν να χρησιμοποιούν χημικές ουσίες, που επηρεάζουν τη νοημοσύνη, τη δραστηριότητα, τη διαύγεια πνεύματος, την ψυχική αντοχή, δηλαδή που επιδρούν αρνητικά στο νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο.

Με τη χρήση χημικών αερίων ή μέσω ουσιών που χορηγούνται με ποικίλους τρόπους μετατρέπουν σε πειθήνια όργανα ολόκληρες ομάδες πληθυσμών που στοχοποιούνται.

Η εγκληματική χρήση αυτών των ουσιών είναι μια ιδιαίτερη απειλή για την ανθρωπότητα, που ξεπερνά τα όρια της κοινής εγκληματικότητας. Τη σχεδιάζουν, την επεξεργάζονται και την εφαρμόζουν “επιστημονικά” κέντρα τα οποία καθοδηγούνται από τους πιο διεστραμμένους εγκεφάλους, που εργάζονται στην υπηρεσία των καπιταλιστικών οργάνων καταστολής των λαϊκών κινημάτων.

Τα ναρκωτικά είναι ένα είδος πλύσης εγκεφάλου, μια εντατική και ολοκληρωτική επίθεση για την αλλαγή της πνευματικής συμπεριφοράς και των πεποιθήσεων. Έχουν στόχο τον έλεγχο της νεολαίας, της προσφέρουν μια παθητική και αδιέξοδη μορφή αντίστασης. Σ΄ αυτά καταφεύγει ένα τμήμα της νεολαίας, που προσπαθεί να αποφύγει την εχθρική καθημερινότητα και να ζήσει τη ζωή των κάλπικων φανταχτερών ειδώλων του σταρ-σύστεμ. Παγιδεύουν και αλλοτριώνουν τους νέους, τους οδηγούν στην αναζήτηση φυγής από την καπιταλιστική πραγματικότητα. Αμβλύνουν την ικανότητά τους για κοινωνική διαμαρτυρία. Τους περιθωριοποιούν με ψευδαισθήσεις, τους ωθούν σε μια ψεύτικη άρνηση ενός ανώνυμου και ακαθόριστου “κατεστημένου”. Αν στερήσει κανείς από ένα άτομο την καλή τροφή και τον καλό ύπνο, τον βομβαρδίσει με εκκωφαντική μοντέρνα μουσική και επιλεγμένες εικόνες και τον τροφοδοτήσει με ουσίες όπως PCP, μεσκαλίνη, αμφεταμίνη, LSD, του δημιουργεί τέτοια ψυχονευρωτικά τραύματα, που τον οδηγεί στο ψυχιατρείο.

Παράλληλα τα ψυχοτροπικά χαπάκια που διαθέτουν οι χημικές βιομηχανίες νόμιμα στο εμπόριο, αντί να λύνουν το πρόβλημα το περιπλέκουν και το διαιωνίζουν. Τα κέρδη από τις πωλήσεις υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, και αποτελούν μια τεράστια επιχείρηση παραοικονομίας.

Με τα ναρκωτικά και τη ναρκοκουλτούρα το νέο αίμα, που μπαίνει στην εργατική τάξη αδρανοποιείται και γίνεται ανίκανο να αντισταθεί στο κεφάλαιο, χειραγωγείται πιο άμεσα και μετατρέπεται σε εύκολο αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Στην πολιτική του Ψυχολογικού Πολέμου δεν υπάρχει κανένα όριο. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού πολέμου η CIA με το πρόγραμμα MKULTRA έκανε μυστικές επιστημονικές έρευνες με πειραματόζωα ανθρώπους. Ξοδεύτηκαν 20 δισεκατομμύρια δολάρια, διήρκεσαν 20 περίπου χρόνια. Συμμετείχαν περισσότερα από 30 Πανεπιστήμια και τα πειράματα έγιναν σε άτομα, που δεν είχαν ιδέα γι αυτό. Από το 1957 έως το 1964 σε ασθενείς στο Ινστιτούτο Allan Memorial του Μόντρεαλ χορηγήθηκαν ναρκωτικά αποχαύνωσης ενώ διαβιβάζονταν στα μυαλά τους ηχογραφημένα μηνύματα. Το 1973 διατάχθηκε η καταστροφή όλων των ντοκουμέντων για τις έρευνες, οι οποίες αποκαλύφθηκαν το 1975 από τους Νew York Times. Πίσω από αυτές τις δραστηριότητες της CIA αμερικανοί αναλυτές καταγγέλλουν ότι κρύβεται ένα σύστημα ελέγχου του ανθρώπινου μυαλού.

Στον διεθνή τύπο υπάρχουν καταγγελίες για πειράματα που πραγματοποιούνται στην Ασία και τη Νότια Αμερική κατά τα οποία στις τροφές ανακατεύονται χημικές ουσίες, που αλλάζουν ριζικά τη νοημοσύνη και τη συμπεριφορά των ανθρώπων. Υπάρχουν ακόμη δημοσιεύματα για ψεκασμούς από αέρος. Οι εγκέφαλοι του Ψυχολογικού Πολέμου δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να μετατρέψουν ολόκληρη την ανθρωπότητα σε θύμα των χημικών ουσιών, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη διαιώνιση του καπιταλιστικού συστήματος. Το μόνο εμπόδιο για την υλοποίηση αυτού του σκοπού είναι η έγκαιρη, πλατιά ενημέρωση και κινητοποίηση των λαών.

Ο Γ. Σαχναζάροφ στο βιβλίο του Το φιάσκο της μελλοντολογίας” αναφέρει: Στο “θαυμαστό νέο κόσμο” το πρόβλημα λύθηκε διαφορετικά. Γιατί να φτάσουμε στο έγκλημα και την τιμωρία και γιατί να επιβαρύνεται το δημόσιο βαλάντιο με τη συντήρηση ειδικών αστυνομικών δυνάμεων, αφού μπορούμε να πετύχουμε θαύματα με τη χημεία, ξεριζώνοντας μια για πάντα την επαναστατική διάθεση από τον εγκέφαλο; Στους δοκιμαστικούς σωλήνες όπου καλλιεργούνται τα έμβρυα των κατώτερων τάξεων προστίθεται αλκοόλ. Το αποτέλεσμα είναι να συρρικνώνεται ο εγκέφαλος τους σε ένα μέγεθος τόσο μικρό, ώστε να μπορούν να εκτελούν μόνο ανειδίκευτη εργασία και να στερούνται κάθε γόνιμης σκέψης.

Τα ναρκωτικά και οι χημικές ουσίες είναι ο τρόπος φυσικής καταστροφής της νόησης και της συνείδησης και για το λόγο αυτό αποτελούν τμήμα του Ψυχολογικού Πολέμου.

image_print