Φως απ΄ το Τελ Αβίβ
image_print

Χαιρετίσαμε τα εκατομμύρια των διαδηλωτών σε όλο τον κόσμο που απαιτούν να σταματήσει τώρα η επίθεση του Ισραήλ στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης. Έχουν ιδιαίτερη σημασία οι τεράστιες διαμαρτυρίες στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και μεγάλα κέντρα, αλλά ακόμη και οι πολύμορφες διαδηλώσεις σε μικρότερα κέντρα σε όλο τον κόσμο.

Η κοινή διαδήλωση όμως εκατοντάδων Ισραηλινών και Παλαιστινίων στο Τελ Αβίβ που απαίτησαν να σταματήσει ο πόλεμος έχει ιδιαίτερη αξία. Η κινητοποίηση έγινε σε πάρκο με ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Θέλει τόλμη και αγωνιστική αποφασιστικότητα το να διατρανώνεις στην καρδιά του Ισραήλ την αντίθεση στην κατοχή και την πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.

Την ώρα που ο Ισραηλινός στρατός κυριολεκτικά σφαγιάζει τον Παλαιστινιακό λαό, την ώρα που χιλιάδες Παλαιστίνιοι βρίσκονται στις φυλακές, την ώρα που κάθε αντίθεση στην Ισραηλινή επίθεση θεωρείται υποστήριξη της τρομοκρατίας θέλει πραγματικά τεράστιο θάρρος και αυταπάρνηση να απαιτείς Ειρήνη κρατώντας πανό και πικέτες με αντιπολεμικά συνθήματα.

Μήνυμα σε όλη την ανθρωπότητα στέλνουν οι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι διαδηλωτές πως οι λαοί μπορούν να ζήσουν ειρηνικά, πως είναι δικαίωμα και συμφέρον όλων των λαών να παλέψουν χέρι-χέρι μέχρι να ανατραπούν οι δυνάμεις που σπέρνουν το θάνατο και τη δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπων.

 

image_print