Παλαιστίνη. Τελεσίγραφο του Ισραήλ
image_print

Με βίαιη στρατιωτική κατάληψη και κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών ξεκίνησε η δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1947.

Αν κάποιοι σήμερα πιστεύουν, ότι οι Ισραηλινοί επιδιώκουν κάτι διαφορετικό από αυτό που ξεκίνησαν τότε, μάλλον πλανώνται οικτρά. Η μόνη διαφορά βρίσκεται στο λουτρό αίματος που σήμερα είναι μεγαλύτερο και πιο φρικαλέο διότι οι Ισραηλινοί χρησιμοποιούν τα πιο σύγχρονα δολοφονικά όπλα και έχουν την αμέριστη στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη του Αμερικανο-Ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού.

Και τότε απειλούσαν με εξόντωση τους γηγενείς Παλαιστίνιους αν δεν έφευγαν από τα σπίτια τους και τώρα τους στέλνουν κατάπτυστα τελεσίγραφα να φύγουν από τη Βόρεια Λωρίδα της Γάζας: Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, ανέφερε ότι «Αυτή είναι μια επείγουσα στρατιωτική προειδοποίηση» και εκτόξευσε νέες απειλές λέγοντας πως «η επικείμενη επιχείρηση των IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) θα ξεκινήσει να εξουδετερώνει την απειλή της Χαμάς με ακρίβεια και σφοδρότητα». (902.gr)

Αλλά αν έχουν τη δυνατότητα και με χειρουργικά χτυπήματα ακριβείας μάλιστα να εξουδετερώσουν τη Χαμάς, γιατί τότε χτυπάνε τους άμαχους, γιατί βομβαρδίζουν επί δικαίων και αδίκων συλλήβδην, γιατί δεν ξεχωρίζουν τα γυναικόπαιδα από τους τρομοκράτες;; Με προπέτασμα τη στόχευση της Χαμάς η πολεμική μηχανή του Ισραήλ καταστρέφει ό,τι βρίσκεται μπροστά της ώστε να μη μπορούν οι Παλαιστίνιοι ούτε να σκεφθούν για επιστροφή στα μέρη τους. Κι όταν το Ισραήλ αναγκαστεί κάποια στιγμή να διακόψει το μακέλεμα του Παλαιστινιακού λαού να έχουν επεκτείνει τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη προσαρτώντας και τις κατεστραμμένες περιοχές.

Βεβαίως πολύ θα ήθελαν οι Ισραηλινοί μια έρημη Γάζα χωρίς καθόλου κατοίκους. Πολύ θα ήθελαν τα 2,5 εκατομμύρια των Παλαιστινίων να μεταναστεύσουν στις Αραβικές χώρες και στην Ευρώπη.. Καθόλου εύκολο κάτι τέτοιο. Ακόμη και οι πιο ένθερμοι Ευρωπαίοι υποστηρικτές του Ισραήλ έχουν πολλούς λόγους για να μην αποδεχθούν κάτι τέτοιο. Να μπορέσουν να εξαφανίσουν δολοφονώντας και βομβαρδίζοντας και τα 2.5 εκατομμύρια των Παλαιστινίων της Γάζας, μάλλον ανέφικτο.

Φρένο στην εξέλιξη της Ισραηλινής επίθεσης και στα μαύρα για τον Παλαιστινιακό λαό σενάρια της “επόμενης μέρας” μπορεί να βάλει μόνο η διεθνής κατακραυγή για το αποτρόπαιο Ισραηλινό έγκλημα και η αλληλεγγύη όπου γης για ένα Ελεύθερο Παλαιστινιακό κράτος.

 

 

image_print