Εδώ Πολυτεχνείο
image_print

Πολυτεχνείο.

Αναδρομές και σκέψεις. Τεράστιες πορείες, ενθουσιώδεις διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες, Πάντα η Αμερικάνικη πρεσβεία θωρακισμένη παρουσία των ετοιμοπόλεμων ΜΑΤ που είναι έτοιμα όταν λάβουν εντολή να παίξουν το παιχνίδι “κλέφτες κι αστυνόμοι”.

Μισό αιώνα από την εξέγερση λαού και φοιτητών και το σύνθημα “ψωμί, παιδεία, Ελευθερία” ακούγεται σαν σημερινό. Ο ιμπεριαλισμός αποθρασύνεται όλο και περισσότερο. Οι ενεργειακοί δρόμοι, ο ορυκτός πλούτος, τα μεγάλα συμφέροντα ανάμεσα στους σημερινούς παγκόσμιους ανταγωνιστές αιματοκυλούν ξανά τους λαούς. Μία νέα γενοκτονία διεξάγεται με αιχμή του δόρατος το Ισραήλ και με τις ευλογίες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.. Η Λωρίδα της Γάζας καίγεται, ισοπεδώνεται, οι κάτοικοί της χωρίς νερό, ψωμί, ενέργεια, υποδομές εκδιώκονται από τον τόπο τους. Οι κραυγές για να σταματήσει το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα ακούγονται όλο και πιο δυνατά σε όλες τις χώρες συμπεριλαμβανομένων του Ισραήλ, των ΗΠΑ και των χωρών της ΕΕ.

Οι ίδιοι ένοχοι τότε και τώρα. Το δείχνουν καθαρά οι φωτογραφίες από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Διαβάζουμε:

Αριστερή κολόνα της πύλης: ΈΞΩ ΟΙ ΗΠΑ
Σήμερα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση προσφέρουν γη και ύδωρ στους Αμερικάνους, μετατρέποντας τις στρατιωτικές βάσεις σε ορμητήρια πολέμου.

Δεξιά κολόνα της πύλης: ΈΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ
Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ εκσυγχρονίζει και πολλαπλασιάζει τις Νατοϊκές βάσεις του θανάτου απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα. Στέλνει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία βάζοντας τη χώρα στο στόχαστρο της Ιμπεριαλιστικής Ρωσίας. Στέλνει φρεγάτες στην εμπόλεμη ζώνη της μέσης ανατολής συνδράμοντας την γενοκτονία που διεξάγεται στην Παλαιστίνη.

Στα κάγκελα του Πολυτεχνείου σ΄ ένα Πλακάτ είχε υψωθεί τότε η κρεμάλα για το ναζισμό.
Σήμερα ακόμα πιο επικίνδυνος ο νεοναζισμός, σκιάχτρο του παρελθόντος αλλά πάντα τσιράκι των αφεντικών αλλάζοντας προσωπείο συνεχίζει το ίδιο μακάβριο έργο του.

Η μόνη λύση που υπάρχει είναι η αταλάντευτη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου. Του αγώνα που ξεκίνησαν οι πρωτοπόροι αγωνιστές πιστεύοντας ότι την ιστορία δεν θα τη γράψουν τελικά ούτε οι έμποροι των ελπίδων, ούτε οι νεκροθάφτες των αγώνων με στολή σωτήρα.
Η σημαία που παρέλαβαν οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου από εκείνους που έδωσαν το αίμα τους το ’21 και στην Εθνική Αντίσταση θα κρατηθεί ψηλά από τους ανθρώπους του λαού που αρνούνται να λυγίσουν τη μέση και να σκύψουν το κεφάλι.

Αγώνας μέχρι τέλους:
Για το ΨΩΜΙ που λιγοστεύει.
Για την ΠΑΙΔΕΙΑ που έγινε αδελφή της αγραμματοσύνης.
Για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που σέρνεται κουρελιασμένη πίσω από το αμερικανο-ευρωπαϊκό άρμα.

Αδικαίωτο μένει το Πολυτεχνείο

Οι στίχοι από το Επίγραμμα του Γιάννη Ρίτσου ξαναλαμπαδιάζουν τις ψυχές μας: Ο καθένας μας και όλοι μαζί στη μεγάλη πορεία, στον αγώνα για το ελεύθερο αύριο του Ανθρώπου όπου γης.

«Όσοι έπεσαν στο χώρο ετούτο, εγείρονται
και προχωρούν στην ιστορία, κι ο λαός μαζί τους,
εκεί που σμίγουν φως και χώμα κι όνειρο,
εκεί που λευτεριά κι Ελλάδα είν’  ένα.»

image_print