Οικονομική Βοήθεια των ΗΠΑ στο Ισραήλ
image_print

Ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε την Τρίτη εν μέσω σφοδρού βομβαρδισμού στη Γάζα ότι η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση έχει χάσει την παγκόσμια υποστήριξη. Αυτό σημαίνει πως παρά τον ορυμαγδό των Fake News το έγκλημα δεν μένει πλέον στο απυρόβλητο.

Η ομολογία της έλλειψης υποστήριξης από την κοινή γνώμη της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ ακόμη και μέσα στις ΗΠΑ αλλά και η ταυτόχρονη συνέχισή της είναι σημαντικό χαρακτηριστικό των τελευταίων ημερών.

Στις ΗΠΑ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στη σφαγή των Παλαιστινίων. Διαδηλωτές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία γύρω από το εμβληματικό γλυπτό «Βουνά και Σύννεφα», στο αίθριο του κτιρίου που στεγάζει τα γραφεία της Γερουσίας, στο Καπιτώλιο. Με το πανό τους έστειλαν μήνυμα ότι αμερικανική βοήθεια στο Ισραήλ σημαίνει βομβαρδισμοί σε βάρος των Παλαιστινίων.

Επίσης, διαδηλώτριες εβραϊκής καταγωγής αλυσοδέθηκαν στον φράχτη που περιβάλλει τον Λευκό Οίκο. «Εμείς ως ηλικιωμένοι Εβραίοι, ξέρουμε πώς μοιάζει η γενοκτονία. Ξέρουμε πώς είναι η γενοκτονία. Είναι στο σώμα μας, στα κόκαλά μας», είπε μία διαδηλώτρια.

Η τραγική επιδείνωση της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας συνοδεύεται και από την επέκταση των ισραηλινών πογκρόμ στη Δυτική Όχθη. Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 20.000 και η κόλαση για τους επιζώντες δεν έχει τελειωμό. Χιλιάδες άμαχοι λιμοκτονούν από την έλλειψη τροφής, ενώ έχουν ήδη εντοπισθεί 326.000 περιπτώσεις μολυσματικών ασθενειών σε καταφύγια πολιτών. Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τις φρικαλεότητες των Ισραηλινών δυνάμεων στον ΟΗΕ από ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Οι διαμαρτυρίες σε παγκόσμια κλίμακα ήταν αυτές που ανάγκασαν τον Μπάιντεν να δηλώσει ότι “η υποστήριξη για την ισραηλινή επιχείρηση μειώνεται ” και ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου “έχει μια σκληρή απόφαση να πάρει”.

Ομολογίες που αποκαλύπτουν τις δυσκολίες που σε επικοινωνιακό επίπεδο αντιμετωπίζει το ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο αλλά αποτελούν λόγια χωρίς αντίκρισμα καθώς είναι γνωστό ότι το Ισραήλ δεν θα μπορούσε χωρίς την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ να υλοποιήσει την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Η συνεχώς ευρυνόμενη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ χρηματοδότηση της Ισραηλινής πολεμικής μηχανής δηλώνει και επισφραγίζει την ευθύνη των ΗΠΑ στη συνέχιση του εγκλήματος που διενεργείται κατά του παλαιστινιακού λαού και κάνει το σύνθημα “Ένας είναι ο εχθρός ο Ιμπεριαλισμός”, να γίνεται αποδεκτό όλο και από περισσότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

 

image_print