Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων
image_print

Η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και τα θύματα από τον αιματηρό πόλεμο στην Ουκρανία είναι το αποκορύφωμα του ανθρώπινου δράματος που κυριαρχεί στις μέρες μας..
Ο αριθμός των ξεριζωμένων σε όλο τον κόσμο έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς το 2023 έφτασε στον αριθμό των 117,3 εκατ. και ήδη σήμερα υπολογίζεται πάνω από 120 εκατ.με το 40% περίπου να είναι παιδιά. Κάθε χρόνο σημειώνεται νέο ρεκόρ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τουλάχιστον 27,2 εκατ. άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μέσα στο 2023, δηλαδή 2 εκατ. άνθρωποι τον μήνα ή 75.000 περίπου τη μέρα! Σ αυτούς πρέπει να προσθέσουμε 6,5 εκατ. περίπου Ουκρανούς πρόσφυγες της περασμένης χρονιάς. Μέσα στο υγρό νεκροταφείο της Μεσογείου οι νεκροί και αγνοούμενοι έχουν φτάσει τους 28.000 από το 2014. Μόνο μέσα στο 2023, καταγράφηκε ο χαμός 3.155 ανθρώπων!.

Αυτός είναι ο περιβόητος ”κόσμος της ειρήνης και της ασφάλειας”, που θα επικρατούσε τάχα μετά από την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες.
Κάθε στοιχειώδης προστασία των ξεριζωμένων ανθρώπων στην ΕΕ, όπως και στην Ελλάδα, γίνεται πεδίο εμπορευματοποίησης με τα διάφορα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά πακέτα να τα ξεκοκαλίζουν ΜΚΟ, ιδιώτες και επιχειρηματικοί όμιλοι. Για την πολιτική αυτή της ΕΕ ομονοούν σοσιαλδημοκρατικές, νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές κυβερνήσεις και δυνάμεις. Αναδεικνύεται και από τη σκοπιά αυτή η υποκρισία των διαφόρων ”δημοκρατικών”, ”κεντρώων” ή ”αριστερών” συνασπισμών για την ανάγκη ενός ενιαίου μετώπου ενάντια στην Ακροδεξιά, όπως λέγεται.

Όμως, η καπιταλιστική βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, των πολέμων και του ξεριζωμού δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει κι άλλος δρόμος, της σύγκρουσης με τα αδιέξοδα του καπιταλισμού! Υπάρχει η διέξοδος, της πάλης των λαών! Οι νίκες του κοινού αγώνα Ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς για τα δικαιώματά τους εκφράζουν το πραγματικό μέτωπο ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, την Ακροδεξιά και τον φασισμό.

Οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη! Το μέλλον τους ανήκει! Κι είναι το μέλλον ενός κόσμου χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο,

ΠΗΓΉ: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων
https://www.902.gr/eidisi/politiki/367380/i-kapitalistiki-varvarotita-tis-ekmetalleysis-tis-ftoheias-ton-polemon-kai

image_print