Τρομοκράτης
image_print

“Τελεία και παύλα” και δεν σηκώνει κουβέντα μια “φίλη” στο Facebook. Για όλα φταίει η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς. Αντιγράφουμε:

ΠΟΙΟΣ ΕΣΦΑΞΕ ΒΡΕΦΗ; ΠΟΙΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ; ΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ???? ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΙΣΑΝ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ …ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΤΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι ο κατηγορηματικός τρόπος που διατυπώνεται αυτή η άποψη αυτή που είναι διάχυτη σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αρκεί να χαρακτηρίσουμε δηλαδή ένα άτομο, μια ομάδα ή ακόμη και ένα λαό ολόκληρο σαν τρομοκράτη κι από κει και πέρα ανοίγει ο δρόμος για να τον μετατρέψουμε σε αποδιοπομπαίο τράγο.

Μετά την κατάρρευση των σοσιαλιστικών καθεστώτων και εφ’ όσον πλέον δεν υπήρχε ο κομμουνιστικός κίνδυνος για να δικαιολογούνται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι τεράστιες πολεμικές δαπάνες, οι καταστολές των λαϊκών αγώνων κλπ., έπρεπε να εφευρεθεί ένας νέος ολοκληρωτικού τύπου κίνδυνος για τον ελεύθερο δυτικό κόσμο. Έπρεπε να δημιουργηθεί ένα καινούργιο αντίπαλο δέος στη θέση του παλαιού. Και βρέθηκε.. Η Τρομοκρατία! Μια έννοια που και ως λέξη μόνο λειτουργεί καταλυτικά στο θυμικό προκαλώντας μέσα από την αόρατη εγκυμονούσα απειλή τον απόλυτο φόβο.

Και ήρθε η επίθεση στους δίδυμους πύργους , με την οποία εγκαινιάστηκε και επίσημα πια το δόγμα της Τρομοκρατίας ξεκινώντας το νέο κυνήγι των μαγισσών, το κυνήγι της “διεθνούς τρομοκρατίας”. Από τότε όλοι οι λαοί υποβάλλονται σε μαζική καθημερινή πλύση εγκεφάλου. Τρομοκράτες δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν. Αρκεί να βαπτιστούν τρομοκράτες αυτοί που για κάποιο λόγο στοχοποιούνται. Και αν δεν υπάρχουν δημιουργούνται τάχιστα.

Για την πάταξη της τρομοκρατίας οι ΗΠΑ επιτέθηκαν σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Τρομοκράτες χαρακτηρίστηκαν οι Ταλιμπάν, που όπως έχει επανειλημμένα καταγγελθεί δημιούργησαν, χρηματοδότησαν και εκπαίδευσαν οι ίδιες οι ΗΠΑ.

Γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια η δημιουργία και στήριξη της «Χαμάς» από το Ισραήλ με στόχο το πολιτικοποιημένο παλαιστινιακό κίνημα, η δημιουργία της «Χεζμπολάχ» στην Τουρκία με στόχο τους αυτονομιστές Κούρδους και παλαιότερα η στήριξη και ενδυνάμωση του κινήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο με στόχο τον περιορισμό του ΚΚ Αιγύπτου. Και όταν τα κινήματα αυτά απέκτησαν δική τους δυναμική και υπόσταση, άρχισαν να χαρακτηρίζονται «τρομοκρατικές οργανώσεις» και οι δημιουργοί τους ξεκίνησαν το ανελέητο κυνηγητό εναντίον τους.

Εκείνο που δεν πρέπει να μας διαφεύγει κάθε φορά που βαφτίζεται κάποιος τρομοκράτης είναι το “ποιος τελικά ωφελείται”. Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες μιας μαζικής “σφαγής” του άμαχου πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό του αποτελείται από χιλιάδες παιδιά κάθε ηλικίας. Τα Παλαιστινιακά εδάφη ισοπεδώνονται, ερημώνονται,  με στόχο να καταληφθούν από τις Ισραηλινές δυνάμεις, απαλλαγμένα από τους γηγενείς κατοίκους τους. Μόνος ωφελημένος είναι το Ισραήλ, που από το 1947 μέχρι σήμερα με συνεχείς επεκτατικούς πολέμους και στρατιωτικές επιθέσεις προσαρτά στην επικράτειά του όλο και περισσότερα Παλαιστινιακά εδάφη.

Όσο και να θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο, τρομοκράτες δεν είναι όσοι υπερασπίζονται τη γη τους και την ελευθερία τους αλλά αυτοί που επιτίθενται με σκοπό να αρπάξουν, να λεηλατήσουν, να αφανίσουν. Ο αξιακός στόχος για τον οποίο μάχεσαι βάζει και την ηθική σφραγίδα του αγώνα που κάνεις. Και ο αγώνας   του παλαιστινιακού λαού δεν είναι τίποτε άλλο από  άσκηση   του δικαιώματος  που έχει ο κάθε λαός  που βρίσκεται σε κατοχή να αντιστέκεται .

Θύματα βέβαια της τρομοκρατίας γίνονται δυστυχώς και οι απλοί άνθρωποι που άθελά τους υφίστανται την πλύση εγκεφάλου από την προπαγάνδα αυτών που αποτελούν τους πραγματικούς τρομοκράτες των λαών.

 

image_print