ΕΛΠΙΔΑ
image_print

Δάκρυσαν στις 28 Δεκέμβρη του 1991 αυτοί που διάβασαν τον Ριζοσπάστη που κυκλοφόρησε με τίτλο “ΕΛΠΙΔΑ η πάλη των λαών”. Ήταν η πρώτη αντίδραση στην υποστολή της κόκκινης σημαίας με το σφυροδρέπανο στο Κρεμλίνο. Η ΕΣΣΔ το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος στην ιστορία της ανθρωπότητας έπαψε να υπάρχει. Οι καρδιές πολλών εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο σταμάτησαν να χτυπούν αναμετρώντας το μέγεθος των απωλειών.
Και να, που 32 χρόνια μετά ήρθε η ώρα τα μάτια να ξαναβουρκώσουν αντικρύζοντας τη λέξη “ΕΛΠΊΔΑ” να γράφεται με κόκκινο στις 21 Ιούνη 2023 στα γιγαντιαία πανό της συγκέντρωσης του ΚΚΕ στο Σύνταγμα. Λέξη που από τον περασμένο αιώνα σερνόταν ταλαιπωρημένη, μασκαρεμένη με όλα τα χρώματα της ίριδας, Λέξη που συστηματικά την έκαναν λάβαρο προεκλογικά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και την ξεχνούσαν την επομένη των εκλογών. Λέξη που στα χέρια των συγκεντρωμένων απέκτησε ξανά το κόκκινο χρώμα της, το χρώμα του αίματος που χύσανε αυτοί που πρωτοστάτησαν για τον εξανθρωπισμό του ανθρώπου.
Την κόκκινη σημαία που υπέστυλε η αντεπανάσταση πριν 3 δεκαετίες την κράτησαν στα χέρια τους χιλιάδες περήφανοι αγωνιστές. Με την ανυποχώρητη πάλη τους στέλνουν αισιόδοξο μήνυμα σ’ όλο τον κόσμο με υπόκρουση τον ήχο των ρωγμών του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Υψώνουν την στεντόρεια φωνή των ονείρων της νεολαίας που δεν υποτάσσεται, που διεκδικεί τα δικαιώματά της, που αγωνίζεται για τον νέο κόσμο που γεννιέται.
Ναι, “οι λαοί θα νικήσουν”. Όχι μόνο ο Ελληνικός λαός, όλοι οι λαοί όπου γης. Το μήνυμα ήρθε και από τους πρωτοπόρους Γάλλους συνδικαλιστές εργάτες που δήλωσαν για τη σημασία ύπαρξης και δράσης δυνατού Κομμουνιστικού Κόμματος με προσανατολισμό στο εργατικό κίνημα. Το ίδιο μήνυμα της ανάγκης ίδρυσης εργατικού κόμματος έστειλε και στους Αμερικανούς εργαζόμενους ο πρόεδρος του σωματείου της Amazon από εδώ, από την Ελλάδα μετά την μεγάλη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.
Το μήνυμα της κόκκινης ελπίδας μέχρι την ολοκληρωτική νίκη των λαών που ξεκίνησε από τη χώρα μας μπορεί να γίνει λάβαρο όλων εκείνων που πληρώνουν με το αίμα τους την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Μήνυμα ελπιδοφόρο διότι καμιά αστική κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη όταν το εργατικό-λαϊκό κίνημα είναι δυνατό.
Ελπίδα για τη χώρα μας είναι ένα δυνατό ΚΚΕ , που έχει αποδείξει ότι είναι η μόνη εγγύηση για την αντιμετώπιση της επερχόμενης αντιλαϊκής λαίλαπας. Η γιαλαντζί αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και παρατρεχάμενων καθώς και των διαφόρων ακροδεξιών μορφωμάτων που σπρώχνονται για να μπουν στη Βουλή με ποσοστά είτε ανεβασμένα είτε κατεβασμένα, μόνο σαν στηρίγματα της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ μπορούν να χρησιμεύσουν. Κι αυτό γιατί λογοδοτούνε στα μεγάλα αφεντικά και γιατί φοβούνται το λαό και τη δύναμή του.
Μόνο το ΚΚΕ έχει καθαρό μέτωπο απέναντι στους εκμεταλλευτές του λαού. Μόνο το ΚΚΕ βρίσκεται πάντα στο πλευρό των καταπιεσμένων σάρκα από τη σάρκα τους, αίμα από το αίμα τους. Μόνο το ΚΚΕ δυναμωμένο από την ψήφο μας μπορεί να σπέρνει αϋπνίες σ΄ όλους τους νομείς εξουσίας αυτού του απάνθρωπου κοινωνικού συστήματος που διατηρείται μόνο μέσα από την υποταγή και τον εκμαυλισμό της σκέψης και της συνείδησής μας.
Μονόδρομος η δέσμευσή μας στην απόφαση αλλαγής του σαπισμένου κόσμου στον οποίο ζούμε και η συστράτευσή μας με όλους αυτούς που θα φέρουν τα πάνω κάτω προκειμένου αυτό να γίνει πραγματικότητα. Όχι σε μιαν άλλη ζωή αλλά σ αυτή που μας έλαχε να ζούμε.

image_print