Ευρωεκλογές. Δεύτε λάβετε.
image_print

Η αυλαία των Ευροεκλογών έπεσε. Ακούσαμε τους εκπροσώπους των κομμάτων να παρουσιάζουν τα αποτελέσματα, ο καθένας με τον τρόπο που τον βολεύει. Η ΝΔ θεωρεί ότι το αποτέλεσμα πρέπει να ερμηνευθεί σε σχέση με το τεράστιο ποσοστό της αποχής και το πλέον τραγελαφικό ως πίεση στην κυβέρνηση για να προσπαθήσει περισσότερο με το να τρέξει τα μέτρα που παίρνει ακόμα πιο γρήγορα. Δηλαδή, μεγαλύτερη ακόμη εμβάθυνση της αντιλαϊκής τους πολιτικής .

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα που υπεραμύνονται της Ευρωπαϊκής Ένωσης χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την μεγάλη αποχή καθώς και για την άνοδο της ακροδεξιάς συνεχίζοντας να σερβίρουν την ξαναζεσταμένη σούπα των αυταπατών και των ψευδαισθήσεων και να μιλάνε για πρωτοβουλίες με στόχο τη διαμόρφωση εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης της χώρας. Και η δύσοσμη πραγματικότητα της υπερψήφισής τους μαζί με τη ΝΔ του μεγαλύτερου μέρους από τις κατάπτυστες Ευρωενωσιακές ντιρεκτίβες που συνθλίβουν τις ζωές των λαών της Ευρώπης κάτω από το χαλί.

Υπάρχει όμως και η ψήφος προς το ΚΚΕ που δεν επιδέχεται παρερμηνειών. Εκφράζει την σταθεροποιηση και ενίσχυση του ρεύματος που αντιτίθεται στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, την πολιτική των ιμπεριαλιστικών πολέμων στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη. Εκφράζει τον αγώνα για μια Ευρώπη των λαών που χτίζεται μέρα με τη μέρα μέσα στους κοινούς αγώνες. Η ελπίδα αυτή θα πάρει σάρκα και οστά, για να ζήσουν οι νεότερες γενιές σε μια ευρωπαϊκή ήπειρο χωρίς φτώχεια, ανεργία, πολέμους, εκμετάλλευση και προσφυγιά. Σε μια Ευρώπη, όπου η ελεύθερη ανάπτυξη του κάθε λαού θα είναι και η προϋπόθεση για την ελεύθερη ανάπτυξη όλων.

Βεβαίως ο πολιτικός συσχετισμός εξακολουθεί να παραμένει αρνητικός, όμως υπάρχει η υπολογίσιμη δύναμη, το ΚΚΕ, που θα εμπνέει και θα οργανώνει τους αγώνες αντεπίθεσης και ανατροπής. Η ΕΕ δεν είναι τόσο παντοδύναμη όσο φαίνεται. Οι λαοί οφείλουν και πρέπει να επαγρυπνούν, να πιστέψουν στη δύναμη της ενότητάς τους και αυτή τη δύναμη να την κάνουν φόβο και πραγματικό κίνδυνο για τους πολεμοκάπηλους δυνάστες μας. Φως πορείας η δυναμικότερη συμπόρευση με το ΚΚΕ,
Δεύτε λάβετε.

 

image_print