Έτσι νικιέται ο εχθρός
image_print

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από την έναρξη της Ισραηλινής σφαγής του Παλαιστινιακού λαού. Οι βομβαρδισμοί των Ισραηλινών έχουν ισοπεδώσει ολόκληρες συνοικίες στη Γάζα, θάβοντας κάτω από τα ερείπια χιλιάδες παιδιά και άμαχο πληθυσμό. Τα μεγάλα αστικά ΜΜΕ κατ’ εντολήν των κυβερνήσεών τους έχουν συμπαραταχθεί με το Ισραήλ και θεωρούν ότι είναι φυσιολογικό αν μένεις στη Γάζα κάποια στιγμή να σκοτωθείς ή να καταλήξεις βαριά τραυματισμένος. Δυόμιση εκατομμύρια Παλαιστίνιοι λοιπόν θεωρούνται μελλοθάνατοι στο τεράστιο νέο κρεματόριο που ονομάζεται Γάζα.

Ολόκληρη η ανθρωπότητα γίνεται μάρτυρας της συνεχιζόμενης γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού παρά τις τεράστιες και συγκλονιστικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που καθημερινά πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο.

Και είναι φυσικό να αναρωτιέται κανείς, πού θα καταλήξει τελικά αυτή η σφαγή. Είναι δυνατόν να νικήσει ο Παλαιστινιακός λαός το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ και τους συνεταίρους του ΗΠΑ-ΕΕ; Μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή; Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η έκβαση, πού τελικά θα οδηγήσει αυτό το έγκλημα.

Το βέβαιο όμως αυτή τη στιγμή είναι, ότι παρά τις με κάθε μέσο άθλιες προσπάθειες συγκάλυψης και παραπληροφόρησης, όλο και περισσότεροι άνθρωποι για πρώτη φορά πληροφορούνται την αλήθεια γι αυτόν τον πόλεμο, για την ιστορία επτά και πλέον δεκαετιών της αιματηρής στρατιωτικής κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, για τη γενοκτονία που διαδραματίζεται καθημερινά. Πολλοί από αυτούς διαμαρτύρονται, αντιστέκονται και συμπαρατάσσονται με τον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Ακόμη όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον εγκληματικό ρόλο των ιμπεριαλιστικών κυβερνήσεων, το βρώμικο πόλεμο προπαγάνδας που ξεκινάει από αρχηγούς κρατών, περνά μέσα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά χαλκεία ειδήσεων και καταλήγει στα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, που ξεπουλώντας συνείδηση και επαγγελματική αναπαράγουν τα Fake News.

Μετά από αυτές τις καταιγιστικές εξελίξεις τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο. Το βέβαιο είναι πως το Παλαιστινιακό αίμα που χύνεται έχει ανατρέψει πολλές αυταπάτες. Ο αγώνας των Παλαιστινίων έχει αρχίσει να αφυπνίζει συνειδήσεις, να αποκαλύπτει πιο έντονα τη σαπίλα που κρύβεται πίσω από τα πιστεύω του Δυτικού Κόσμου περί “ειρήνης”, “δημοκρατίας”, “ελευθερίας”. Ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα το βέβαιο είναι πως όπως γράφει ο Μπρεχτ:

.,, ακόμα κι αν τον εχθρό δεν μπόρεσε να θανατώσει
κι ο ίδιος δεν έμεινε στη ζωή
στο συναγωνιστή του όμως
άφησε τον εχθρό αδυνατισμένο.

Όταν οι λαοί δεν υποτάσσονται και αντιστέκονται η δύναμη του εχθρού πάντα ροκανίζεται και το κάστρο αργά ή γρήγορα αλώνεται.

Έτσι νικιέται ο εχθρός.

 

 

 

image_print