Κινητοποιήσεις για την Γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.
image_print

Το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται. Κλιμακώνονται οι δολοφονικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Ράφα, τη νοτιότερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.

Το ιμπεριαλιστικό έγκλημα “δια χειρός” του δολοφόνου κράτους του Ισραήλ υπογράφουν και χρηματοδοτούν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Η ελληνική κυβέρνηση από κοντά προσφέρει κάθε είδους στήριξη, συμμετέχει στον πόλεμο με τη φρεγάτα “Υδρα” και αναγκάζει τον Ελληνικό λαό να πληρώνει πάνω από 500.000 ευρώ την ημέρα .

Οι λαϊκές διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο καταγγέλλουν το έγκλημα και απαιτούν εδώ και τώρα να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα από τη Γάζα και να δημιουργηθεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Στις ΗΠΑ, τα ξημερώματα της Τετάρτης η αστυνομία διέλυσε κατασκήνωση που είχαν στήσει εδώ και 15 μέρες οι φοιτητές του Πανεπιστημίου «Τζορτζ Ουάσινγκτον» ζητώντας να σταματήσει το ίδρυμα κάθε συνεργασία με το Ισραήλ, τις Ενοπλες Δυνάμεις του κ.λπ.

Στη Βρετανία, στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, δεκάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν για να δείξουν την ακλόνητη αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη, φωνάζοντας «Ζήτω η απελευθέρωση! Κάτω η κατοχή», ενώ στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, έχει στηθεί μία κατασκήνωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, δεκάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν για να δείξουν την ακλόνητη αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη, φωνάζοντας «Ζήτω η απελευθέρωση! Κάτω η κατοχή».

Στην Ιρλανδία, η κινητοποίηση των φοιτητών του Trinity College στην πρωτεύουσα Δουβλίνο, έφερε αποτελέσματα, καθώς οι αρχές του πανεπιστημίου ικανοποίησαν το αίτημα να σταματήσει το ίδρυμα τη συνεργασία του με το κράτος-δολοφόνο.
Στη Γερμανία παρά την καταστολή οι διαδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου είναι συνεχείς με αίτημα τον τερματισμό της ισραηλινής γενοκτονίας στη Γάζα.

Στην Αυστραλία, ο καταυλισμός διαμαρτυρίας που έχουν στήσει οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, ενισχύεται καθημερινά.

Εκατοντάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Witwaters της Νότιας Αφρικής, ζητώντας από τη διοίκηση να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ.

Με διαμαρτυρίες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι λαοί όλου το κόσμου μπορούν να κόψουν το εγκληματικό χέρι του κράτους του Ισραήλ, που στοχεύοντας την Χαμάς, επιδιώκει τη δημιουργία μιας Παλαιστίνης χωρίς Παλαιστίνιους.

image_print