tromokratia DIOTI

Εύπεπτο το συμπέρασμα: Για την τρομοκρατία φταίει η έλλειψη παιδείας. Όταν μάλιστα το συμπέρασμα υπογράφεται και από κάποιο Νομπελίστα τότε πραγματικά καταπίνεται αμάσητο.

Δυο τρεις παρατηρήσεις αρκούν για να αποδειχθεί πόσο κάλπικο είναι αυτό το συμπέρασμα:

  • Οι τρομοκράτες δεν είναι αγράμματοι: Ο κεντρικός πυρήνας του «Ισλαμικού Κράτους» αποτελείται, μεταξύ άλλων, από Σουνίτες αξιωματούχους του ιρακινού πρώην καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν, ενώ με το πέρασμα του χρόνου οι δυνάμεις τους «εμπλουτίστηκαν» με ξένους μισθοφόρους, «διοικητές», έμπειρους επιστήμονες και τεχνικούς, ακόμη και... μάνατζερ από κάθε μεριά του πλανήτη!

  • Το λεγόμενο “ισλαμικό κράτος” δεν θα είχε καμία δυνατότητα πολεμικών επιχειρήσεων αν δεν στηρίζονταν πρακτικά από τμήματα της αστικής τάξης της Συρίας και του Ιράκ, αλλά και από ιμπεριαλιστικά κέντρα και μονοπωλιακούς ομίλους. Έχει επανειλημμένα αποκαλυφθεί ότι η χρηματοδότηση και η στρατιωτική εκπαίδευση αυτών των οργανώσεων πραγματοποιείται από ...τους αντιπάλους τους, δηλαδή από τη “Δύση” και τα αντιδραστικά Αραβικά καθεστώτα.

  • Οι τζιχαντιστές αναδεικνύονται, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού «Foreign Affairs», στην «πλουσιότερη τρομοκρατική οργάνωση του κόσμου», με μηνιαία έσοδα 40.000.000 έως 50.000.000 δολαρίων.Εκτιμήσεις αναλυτών της «Rand Corporation» (παραμάγαζο αναλυτών του Πενταγώνου) αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία του «ΙΚ» αυξήθηκαν από περίπου 1.000.000 το μήνα το 2009 σε περίπου ένα έως τρία εκατομμύρια δολάρια τη... μέρα το 2014
    Οι τζιχαντιστές καταφέρνουν να διακινούν το πετρέλαιο, με τη συνεργασία ενός τεράστιου δικτύου οδηγών, μεσαζόντων, λαθρεμπόρων, μεταφορέων, αξιωματούχων, οργανώσεων του οργανωμένου εγκλήματος σε χώρες της ευρύτερης περιοχής, πολυεθνικών πετρελαϊκών και μεταφορικών εταιρειών και τις «ευλογίες» δυτικών, αραβικών και άλλων κυβερνήσεων.


Τα θύματα της τρομοκρατίας είναι στην πραγματικότητα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων κάθε μορφής. Οι καταπιεσμένοι λαοί θεωρούν ότι οι τρομοκράτες είναι υπερασπιστές των συμφερόντων τους διότι αντιλαμβάνονται την “ξένη” εκμετάλλευση πολύ πιο εύκολα από τη ντόπια. Θύματα είναι ακόμα και οι λαοί των “δυτικών” χωρών”, διότι οι κυβερνήσεις τους με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας επιβάλλουν φόρους τόσο για εξοπλισμούς, πολεμικές δαπάνες όσο και για την ανάπτυξη των δυνάμεων καταστολής μέσα στη χώρα. Όλοι αυτοί οι μηχανισμοί τελικά στρέφονται ενάντια στις δημοκρατικές ελευθερίες που είχε αναγκαστεί να παραχωρήσει στους λαούς το ίδιο το αστικό κράτος κάτω από τη λαϊκή πίεση.


Πίσω από την άμυνα απέναντι στην τρομοκρατία κρύβεται η προσπάθεια των αστικών τάξεων κάθε χώρας να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, σε ένα περιβάλλον διεθνούς όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Τα τέρατα και οι μπαμπούλες που σερβίρονται από τα ΜΜΕ σε όλες τις χώρες εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τους γενικούς στόχους του κεφαλαίου και τη θωράκιση της κερδοφορίας και της εξουσίας του.


Αποκοιμισμένοι οι λαοί από τα παραμύθια για πόλεμο ανάμεσα σε “καλούς” και “κακούς”, πολιτισμένους και αγροίκους, μορφωμένους και αμόρφωτους, αντί να στρέφουν τα πυρά τους ενάντια στον πραγματικό τους εχθρό, δηλαδή στο καπιταλιστικό σύστημα, προτείνουν... αναβάθμιση της παιδείας. Μ΄ αυτό τον τρόπο η άρχουσα τάξη κάθε χώρας εξασφαλίζει άσφαιρα λαϊκά πυρά, που κατευθύνονται σε λάθος στόχο. Εξαιρετικό επίτευγμα που αξίζει χίλια νόμπελ.

Για πληρέστερη ενημέρωση διαβάστε:

Ισλαμικός Φονταμενταλισμός. Ποιος κερδίζει, ποιος χάνει


Τζιχαντιστές: Οι μπίζνες και οι σχέσεις με μονοπώλια

 

Μπορείτε να σχολιάσετε...


Security code
Ανανέωση