xylini3 epimorfosi3  keimena 3 
 “Ξύλινη” ονομάζουμε συνήθως υποτιμητικά τη γλώσσα, που περιλαμβάνει λέξεις που δεν καταλαβαίνουμε, ή που δεν θέλουμε να καταλάβουμε. Αρκετές φορές πρόκειται για επιστημονικούς όρους που ποτέ σε διδαχθήκαμε, ή τους διδαχθήκαμε λαθεμένα. Οι επεξηγήσεις έίναι κατά το δυνατόν εκλαϊκευμένες. Η γνώση είναι απέραντη και αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα. Αυτά που διδαχθήκαμε ενδέχεται να μην είναι σωστά. Σίγουρα όμως είναι ελλειπή. Υπάρχουν παλιά βιβλία-φάροι της γνώσης. Υπάρχουν καινούργια βιβλία που φωτίζουν θέματα που παρέμεναν θωλά ή σκοτεινά μέχρι σήμερα. Βοηθείστε για τη συμπλήρωση των προτάσεών μας  Ακόμη και τα ζητήματα που απασχολούν τον άνθρωπο και φαίνονται απλά κατά βάση είναι περίπλοκα. Αυτό συμβαίνει διότι από την εμφάνιση της ζωής στη γη τα πάντα εξελίσσονται Η ολοκλήρωση της γνώσης απαιτεί συχνά να φωτιστούμε από εργασίες άλλων που έχουν ασχοληθεί σοβαρά με αυτά τα ζητήματα. Δημοσιεύ-ουμε σε μορφή pdf μερικά από αυτά.
   
     

ban-epimorfosi

 

Πραγματικά, έρχονται ιστορικές στιγμές που γίνονται απίστευτα πράγματα. Τι πα' να πει όμως απίστευτα; Για ποιο λόγο και για ποιον είναι απίστευτα; Απίστευτη είναι η κάθε υπέρβαση του ανθρώπου στην προσπάθειά του να εξανθρωπιστεί. Απίστευτες όμως είναι και οι αντίρροπες δυνάμεις που κρύβονται μέσα στα σκοτεινά του έγκατα, οι ζωώδεις

 

kartes ImgL

δυνάμεις, αυτές που ο άνθρωπος προσπαθεί να δαμάσει, να καταργήσει. Είναι οι αλυσίδες που πρέπει να σπάσει όσο κι αν αντιστέκονται και τον ματώνουν.

        “Δεν το πιστεύαμε ποτές νάναι τόσο σκληροί οι άνθρωποι”, έλεγε ο Γιάννης Ρίτσος για τους βασανιστές των πολιτικών εξόριστων.”Δεν το πιστεύαμε ποτές νάχει τόση αντοχή η καρδιά μας” έλεγε για την απίστευτη δύναμη των αγωνιστών στους ψυχικούς και σωματικούς πόνους που τους επέβαλλαν οι βασανιστές τους. Τους σακάτευαν, τους τρέλαιναν, τους πήγαιναν για εκτέλεση κι αυτοί κρατούσαν ψηλά το κεφάλι. Δεν υπέγραφαν δήλωση μετανοίας. Προτιμούσαν να δώσουν τη ζωή τους νέτα σκέτα για να μη προδώσουν τα όνειρά τους.

        Κι εμείς πολλές δεκαετίες από τότε έχουμε ακόμα ένα λόγο να επαναλάβουμε πολλές φορές τη λέξη “απίστευτο” θαυμάζοντας μία-μία τις 56 συλλεκτικές κάρτες που εξέδωσε η Σύγχρονη Εποχή για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Χαρακτικά που προβάλλουν τον τιτάνιο αγώνα των κρατουμένων κομμουνιστών, ζωγραφιές που με τη δροσιά τους υμνούν τη ζωή, ευχετήριες κάρτες που στέλνουν σε συγγενείς και φίλους την ελπίδα, μαυρόασπρες ιχνογραφήσεις με στιγμιότυπα από την κόλαση που βίωσαν οι κρατούμενοι. Κάθε κάρτα και μια ιστορία, κάθε κάρτα ένας ολόκληρος κόσμος. Τα μάτια μας μένουν κολλημένα σε κάθε μια από τις κάρτες με την απίστευτη δύναμη έκφρασης. Ώρες ατέλειωτες, ώσπου στο τέλος σκεφτόμαστε πως είναι μάλλον άδικος αυτός ο χαρακτηρισμός του απίστευτου. Όλα είναι απίστευτα μέχρι να συμβούν. Τότε γίνονται πιστευτά. Και η ζωή πορευόμενη στο δρόμο του αγώνα με όπλο την πείρα που με τόσο πόνο και δάκρυ αποκτήθηκε, ανασυντάσσει τις αστείρευτες δυνάμεις της και συνεχίζει να “τραβάει την ανηφόρα”.

 

Κάρτες 100 χρόνια ΚΚΕ

Εκδότης: Σύγχρονη Εποχή

Έκδοση 2η

Έτος 2018

Τιμή καταλόγου 5 Ευρώ

 

 

Μπορείτε να σχολιάσετε...


Security code
Ανανέωση