provlimatismoi top banner 2019

 “ Το παιχνίδι είναι σικέ. Είναι στημένο. Οι ηγέτες της δεξιάς και της αριστεράς είναι μασόνοι. (…) Ότι και να κάνει ο απλός λαός δηλαδή, τα νήματα τα κινεί μια ομάδα πουλημένων ηγετών, μασόνων, ιεχωβάδων, Εβραίων.

(...) Η μασονία έχει ιεραρχία.Ο παρακάτω δέχεται διαταγές από τον παραπάνω και έχει δώσει όρκο να τις εκτελεί χωρίς κριτική (...)Αν δεν τις εκτελέσει τότε κινδυνεύει η ζωή του. Η λύση των Εθνικών ζητημάτων είναι υπόθεση συσχετισμών μέσα στη μασονία και όχι υπόθεση συσχετισμού οικονομικών, πολιτικών και λαϊκών δυνάμεων.”

Αυτά πλασάρονται μέσω emailστο διαδίκτυο. Μας πληροφορούν ότι οι ξένοι και οι ντόπιοι ηγέτες ακόμη κι αν έχουν δική τους γνώμη εκτελούν εντολές μιας αόρατης, συνωμοτικής σπείρας, που ονομάζεται μασονία και κυβερνά τη γη. Κατά συνέπεια ότι και να κάνουμε για τη ζωή μας, για τα “εθνικά” μας ζητήματα είναι μάταιο. Με αυτή τη λογική, καλά θα κάνουμε να αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα μείωση μισθών και συντάξεων, κατάργηση δικαιωμάτων, ανεργία, φορολογία, να συνηθίσουμε στη μαύρη ζωή που μας εξασφαλίζουν οι πολιτικές των μνημονίων. Ας δούμε όμως μερικά ζητήματα από πιο κοντά.

Λέει αλήθεια ή ψέμματα το email;

Μήπως είναι αληθινό το δημοσίευμα; Ενώ κινείται “εκ του πονηρού” περιέχει και μια δόση αλήθειας. Η Μασονία είναι πράγματι μια διεθνής αστική μυστικιστική οργάνωση, με κανονισμούς, ιεραρχία, όρκους, διαταγές και οικονομικά συμφέροντα. Αυτό είναι γνωστό από δημοσιεύματα και βιβλία που κυκλοφορούν πάνω σ' αυτό το θέμα, τα οποία αποκαλύπτουν την οργάνωση και τη δράση της μασονίας. Αναφέρονται μάλιστα και επιλογές στις οποίες εμπλέκονται συγκεκριμένοι Έλληνες πολιτικοί, όπως οι Κων. Καραμανλής, Ε. Αβέρωφ, Μακάριος, Ανδρέας Παπανδρέου, καθώς και ξένοι, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ηγέτες.

Δεν είναι εξακριβωμένο πόσες και ποιες από αυτές τις ιστορίες, ούτε σε ποιο βαθμό είναι αληθινές. Εκείνο όμως που μπορεί κανείς να σκεφτεί είναι ότι οι πληροφορίες που περιέχουν προέρχονται από ανθρώπους που έχουν σχέση με μασόνους, ή που τροφοδοτούνται με πληροφορίες από τη μασονία.

Τι έχει όμως να κερδίσει η μασονία από αυτά τα δημοσιεύματα, που “βγάζουν τα άπλυτά της στη φόρα”; Έχει δύο κέρδη: Πρώτα απ΄ όλα με αυτά τα δημοσιεύματα εξυπηρετείται η προβολή της, που είναι αναγκαία για την παραπέρα ισχυροποίηση του προφίλ της. Σημαντικότερο ίσως κέρδος της είναι η δημιουργία αισθημάτων φόβου και απογοήτευσης στο λαό. Στις δημοσιευμένες ιστορίες περιλαμβάνονται “εθνικές προδοσίες”, όπως το Κυπριακό, δολοφονίες, όπως του Ιταλού πρωθυπουργού Άλντο Μόρο και εγκληματικές δραστηριότητες τρομοκρατικών, παρακρατικών, φασιστικών, οργανώσεων του υποκόσμου. Η μασονία παρουσιάζεται δηλαδή σαν ένα παγκόσμιο αόρατο πανίσχυρο αδίστακτο συνωμοτικό δίκτυο, που δημιουργεί τρόμο και αισθήματα ηττοπάθειας. Είναι επομένως ένα εργαλείο στα χέριατης ορατής αστικής τάξης.

Τι στόχο έχει το email πριν τις εκλογές;

Το email αυτό σερφάρει εδώ και χρόνια. Ενεργοποιήθηκε όμως και λίγο πριν τις προσεχείς εκλογές. Αυτές τις μέρες ο λαός είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος διότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φτωχοποίησαν το λαό με το 1ο και 2ο μνημόνιο ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φόρτωσε στο λαό το 3ο και χειρότερο μνημόνιο, που το έχουν υπογράψει όλα τα κόμματα, πλην ΚΚΕ.

Αυτές οι υπογραφές, αυτές οι ενυπόγραφες δεσμεύσεις απέναντι στο κεφάλαιο κάνουν τις πολιτικές όλων των αστικών κομμάτων να μοιάζουν μεταξύ τους. Άρα ο κίνδυνος να καταλάβει ο λαός ότι η μοναδική λύση που του απέμεινε είναι να εμπιστευθεί τους κομμουνιστές είναι υπαρκτός. Για να απογοητευθεί λοιπόν ο λαός και να μη συμπαραταχθεί με τους κομμουνιστές, πρέπει να θεωρήσει ότι το ΚΚΕ “είναι κι αυτό στο κόλπο”, πως επειδή υπάρχει η μασονία ακόμη κι αν θέλει δε μπορεί, να θεωρήσει -όπως γράφει το email- πως “το παιχνίδι είναι στημένο”.

Τι έχει να κερδίσει από το email η άρχουσα τάξη;

Η αστική τάξη βλέπει μακρυά. Πέτυχε να υπογραφούν τα μνημόνια, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρη ότι θα καταφέρει να αντιμετωπίσει και την αναμενόμενη αντίδραση του λαού. Προτιμά λοιπόν αντί να υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση με ένα ισχυρό ΚΚΕ, να έχει απέναντί της έναν ανοργάνωτο, απογοητευμένο, αγανακτισμένο, αποπροσανατολισμένο, αδρανοποιημένο και περιθωριοποιημένο λαό.

Αυτό το ρόλο παίζει και το email περί μασονίας. Είναι καθαρό αντιλαϊκό εργαλείο. Αν ο λαός ψάχνει να βρει που βρίσκονται τα στημένα παιχνίδια θα πρέπει να τα αναζητήσουμε σ΄ αυτούς που είτε με “αριστερό” είτε με “δεξιό” προφίλ συνυπέγραψαν το 3ο μνημόνιο. Στα κόμματα, που ακόμη και προεκλογικά, σε κάθε ευκαιρία δηλώνουν ότι θα εφαρμόσουν στο ακέραιο όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνει το 3ο μνημόνιο.

Μπορείτε να σχολιάσετε...


Security code
Ανανέωση