provlimatismoi top banner 2019

Πρόκειται -όπως δημοσιεύεται στο διαδίκτυο- για μια από τις δεκάδες ιστορίες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που “δε φτάνουν ποτέ να γίνουν πρώτο θέμα στις ειδήσεις”. “Η Ιστορία -διαβάζουμε- είναι πέρα για πέρα αληθινή και δεν χωράνε παρερμηνείες "!!!”.

“Ο ηρωισμός των Ελλήνων χειριστών δεν έχει όρια”. “Οι Τούρκοι τα χάνουν μην πιστεύοντας αυτό που βλέπουν, τους αναχαιτίζουν Ελληνικά μαχητικά μέσα στην Τουρκία !!!”.

Η ιστορία των “Ελλήνων” τσαμπουκάδων

Θρίλερ: Τουρκικά αεροπλάνα, παραβιάζουν το Ελληνικό FIR, πετώντας βόρεια της Ρόδου, μέχρι τη Λίνδο, δύο ελληνικά μαχητικά τα αναχαιτίζουν, αλλά δε σταματάνε ως εκεί. Κυνηγάνε και πανικοβάλλουν τους Τούρκους πιλότους φτάνοντας μέχρι την τουρκική πόλη Dalaman. Κάνουν πως δεν ακούν τις διαταγές του Αρχι-ελεγκτή του ραντάρ της Ρόδου, που τους πληροφορεί ότι βρίσκονται πάνω από Τουρκικό έδαφος.Ένα ελληνικό μαχητικό κάνει κύκλο πάνω από τους δίδυμους μιναρέδες του Dalaman και τρομοκρατεί τους “χοτζάδες” που δεν πιστεύουν στα μάτια τους. Ο Αρχηγός του ΑΤΑ “που είναι ένας από τους ποιο τσαμπουκάδες τους Αιγαίου” διατάσσει τη συγκάλυψη του γεγονότος.

Στη συνέχεια κάποιοι πατριώτες φροντίζουν να κάνουν γνωστή την ιστορία μέσω email με τον υπέρτιτλο Διαβάστε το για να τονωθεί η εθνική μας υπερηφάνεια !!!”

Η Εθνική μας υπερηφάνεια

Για ποιο λόγο τις τελευταίες δεκαετίες έχει ιδιαίτερη ανάγκη ο Ελληνικός λαός “να τονώσει την εθνική του υπερηφάνεια”; Έχουν έντεχνα δημιουργηθεί και καλλιεργούνται συστηματικά αρκετοί λόγοι:

 • Ο φόβος μιας Τουρκικής επίθεσης στη Θράκη για να ικανοποιηθούν οι ορέξεις της Τουρκικής αστικής τάξης. Η Τουρκία επεκτείνει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, παραβιάζει τις διεθνείς συμφωνίες και επισημοποιεί τις επεκτατικές της διαθέσεις παραβιάζοντας συνεχώς τον Ελληνικό εναέριο, θαλάσσιο και υποθαλάσσιο χώρο. Η Αλβανία διεκδικεί ένα μέρος της Ηπείρου, ενώ η ΠΓΔΜ εξακολουθεί να διεκδικεί ένα μέρος της Μακεδονίας.

 • Ο φόβος αποπομπής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Οι Ευρωπαίοι εταίροι και οι διεθνείς χρηματοδοτικοί οργανισμοί ταπεινώνουν την Ελλάδα επιβάλλοντας όρους, που οδηγούν βήμα-βήμα στην πτώχευση του Ελληνικού λαού.

 • Παράλληλοι φόβοι, όπως ο κίνδυνος γενικής πολεμικής ανάφλεξης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η απειλή των τζιχαντιστών, ο κίνδυνος από την εξάπλωση του ισλαμισμού σε όλη την Ευρώπη, ο κίνδυνος συρρίκνωσης της ελληνικής γλώσσας λόγω “παγκοσμιοποίησης” και διάφοροι άλλοι φόβοι.

Πως τονώνεται η εθνική μας υπερηφάνεια;

Φανερά ή συγκαλυμμένα γίνεται προσπάθεια να τονωθεί σε διάφορες ευκαιρίες και με διαφορετικούς τρόπους η “εθνική μας υπερηφάνεια”:

 • Πότε με την αφορμή κάποιας αθλητικής νίκης Ελληνικής ομάδας στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και εκμετάλλευσης των διαφόρων παραλλαγών της φράσης “για την Ελλάδα ρε γαμώτο”.

 • Πότε με προβολή “φιλελληνικών” απόψεων ξένων πολιτικών, που από τη μια συμπάσχουν με το δράμα της σημερινής πτώχευσης του Ελληνικού λαού και από την άλλη εφαρμόζουν πολιτικές που διατηρούν και επεκτείνουν αυτή την πτώχευση.

 • Με υπεράσπιση και δημοσιοποίηση κάθε ψευτο-παληκαρισμού και κάθε υπαρκτής και ανύπαρκτης τσαμπουκαλίδικης ενέργειας.

 • Με καταιγισμό μέσω ίντερνετ και ΜΜΕ πληροφοριών και άρθρων του τύπου “όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες εσείς ζούσατε πάνω στα δέντρα”.

καθώς και με άλλους ανέξοδους τρόπους, που συστηματικά αποκρύπτουν την υφή και την αιτία της συνεχιζόμενης “εθνικής μας ταπείνωσης”.

Τι κρύβεται πίσω από τα πατριωτικά τσαμπουκαλίκια;

Στο βάθος εξυφαίνεται η συνέχιση της πολιτικής της υποτέλειας της Ελλάδας μέσα από την ενίσχυση της οικονομικής και στρατιωτικής εξάρτησης της Ελλάδας από τα μεγάλα ιμπεριαλιστικά κέντρα:

 • Έχει αποφασιστεί η ανάπτυξη μιας νέας ναυτικής δύναμης της ΕΕ στη Μεσόγειο (EUNAVFOR MED) με πρόσχημα το μεταναστευτικό.

 • Συζητείται με πρόταση της Ελληνικής κυβέρνησης η δημιουργία νέας ΝΑΤΟϊκής αεροπορικής βάσης σε νησί του Αιγαίου για τη μόνιμη εγκατάσταση των αεροσκαφών Drones.

 • Από την ελληνική κυβέρνηση προτείνεται η συνέχιση της “επιτυχημένης” ευρωενωσιακής ναυτικής επιχείρησης EUNAVFOR ATALANTA στο Κέρας της Αφρικής

 • Αυξάνεται η πιθανότητα να επεκταθεί η δράση των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα.

Ποιος κερδίζει – ποιος χάνει;

Το βασικό ερώτημα είναι “ποιος ωφελείται, τόσο από την “εθνική ταπείνωση”, όσο και από την “τόνωση της εθνικής μας υπερηφάνειας” με τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στις ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις.

Μέσα σε κλίμα εκβιασμών προωθείται η διχοτόμηση της Κύπρου σε δύο ομόσπονδα κράτη, η υποχώρηση της Ελλάδας στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, της συν-εκμετάλλευσης του Αιγαίου, η συμμετοχή της Ελλάδας σε πολεμικές περιπέτειες εναντίον των τζιχαντιστών και άλλες πολιτικές, στη βάση των συμφερόντων του ξένου και του ντόπιου μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Το Τουρκικό Κεφάλαιο σε συνεργασία με το ξένο Κεφάλαιο επιδιώκει την επέκταση της εκμετάλλευσης του εδαφικού, θαλάσσιου και υποθαλάσσιου πλούτου της περιοχής. Λειτουργώντας από θέση ισχύος δεν πτοείται από τις Ελληνικές καταγγελίες και τα τσαμπουκαλίκια. Το Τουρκικό κεφάλαιο συγκρούεται με το Ελληνικό Κεφάλαιο, που κι αυτό σε συνεργασία με μια άλλη μερίδα του ξένου Κεφαλαίου, όχι όμως από θέση ισχύος. Και οι δύο πλευρές επιδιώκουν να εξασφαλίσουν όσο μεγαλύτερα κέρδη μπορούν από την εκμετάλλευση του εδαφικού, θαλάσσιου και υποθαλάσσιου πλούτου.

Και τώρα τι κάνουμε;

Τόσο το Τουρκικό όσο και το Ελληνικό κεφάλαιο στις αντιπαραθέσεις τους επιδιώκουν να εξασφαλίσουν την εύνοια του “μεγάλου αδελφού” προσφέροντας όλο και μεγαλύτερες υπηρεσίες στα Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκά πολεμικά σχέδια για την περιοχή.

Η ιστορία απέδειξε ότι όταν συγκρούονται τα συμφέροντα των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας το μόνιμο θύμα είναι οι δύο λαοί, που πληρώνουν αποκλειστικά το λογαριασμό. Μόνο συμφορές εξασφαλίζει αυτή η σύγκρουση.

Μοναδική λύση για να βγουν και οι δύο λαοί μέσα από τα αδιέξοδα είναι να αντιλαμβάνονται τι κρύβεται πίσω από τσαμπουκαλίκια και τυχοδιωκτισμούς και να αγωνίζονται πρώτα και κύρια ενάντια στον πραγματικό τους αντίπαλο: Τις αστικές τάξεις των χωρών τους.

Comments are now closed for this entry