provlimatismoi top banner 2019

Απολαμβάνουμε χαμογελαστοί μια χαρούμενη, δροσερή, πανέμορφη παρουσίαση. Η κάθε σελίδα της έχει όμορφα, απαλά χρώματα, μιλάνε τα ψαράκια, τα πουλάκια, τα γουρουνάκια, όλα τα χαριτωμένα ζωάκια που αγαπούν τα παιδιά. Φρασούλες μικρές, σύντομες, τρυφερές, σαν κι αυτές που συνηθίζονται στα παιδικά παραμύθια.

infoganda ImgL

Κάθε σελίδα μας φτιάχνει τη διάθεση, μας γεμίζει τρυφεράδα, ευδαιμονία. Όλες οι σελίδες της αναδύουν αγάπη, φιλία, κατανόηση και μας προετοιμάζουν ψυχικά να πούμε ΝΑΙ σε όλες τις φράσεις, σε όλα τα συμπεράσματα..

      Όλα μοιάζουν αθώα, ονειρικά, μέχρι τη στιγμή που αρχίζει κανείς να αποστασιοποιείται από τη μέθη της ευτυχίας και να... σκέφτεται. Τη στιγμή που αρχίζει να ρωτάει τι κρύβεται πίσω από την δήθεν παιδική αθωότητα.. Η διακίνηση της παρουσίασης δεν γίνεται για μικρά παιδιά. Γίνεται από ηλικιωμένους για όλους όσους παίρνουν και στέλνουν μηνύματα email. Μέσα στους υποψήφιους παραλήπτες φυσικά περιλαμβάνονται και παιδιά, που κάνουν τα πρώτα βήματά τους στο σπορ των emails. Και κατά βάση για τα παιδιά είναι κυρίως φτιαγμένη η παρουσίαση. Όσο πιο αθώος όσο πιο καλόπιστος είναι κανείς τόσο περισσότερο απολαμβάνει και αποδέχεται χωρίς ιδιαίτερη σκέψη ότι του σερβίρουν.

Πίσω από τη μαγεία.

Όταν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τότε καταλαβαίνουμε πως όλη η δομή, η συλλογιστική, οι φράσεις και οι παραινέσεις της παρουσίασης δεν είναι παρά η προετοιμασία αποδοχής από μικρούς, μεγάλους, μορφωμένους, αμόρφωτους, όλους όσους χρησιμοποιούν email, τη νέα και ύπουλη μορφή προπαγάνδας, που οι Αμερικάνοι ονομάζουν infoganda. Σύντμηση δύο λέξεων: Information και propaganda. Πρόκειται για την έμμεση προπαγάνδα, που κρύβεται μέσα στην πληροφόρηση, δηλαδή μέσα σε συνηθισμένα ιστορικά, επιστημονικά ή απλά πληροφοριακά κείμενα, εικόνες και βίντεο.

    Αφήσαμε ανέπαφη όλη την παρουσίαση και συμπληρώσαμε στο τέλος τις δικές μας παρατηρήσεις. Τις σκέψεις δηλαδή, που πρέπει να κάνει ο καθένας μας, αν δεν θέλει με τα Fwd. και τα Πρθ. να γίνει ο ίδιος βαποράκι της αστικής προπαγάνδας.

    Κάντε κλικ λοιπόν κι εσείς κλικ και απολαύστε ολοκληρωμένη την παρουσίαση.

    Ίσως την επόμενη φορά που θα λάβετε το μήνυμα “Προωθήστε το σε όσους αγαπάτε!  να σκεφτείτε διπλά.

    Απολαύστε το λοιπόν κάνοντας κλικ  εδώ.

 

 

 

Comments  

#1 kordon 2014-09-08 06:42
Για να είμαι ειλικρινής η πρώτη αίσθηση που σου προκαλεί το συγκεκριμένο email είναι κάτι το αθώο, κάτι το απλό, ίσως και ένα αληθινό-αγνό φιλικό συναίσθημα. Η φράση όμως που προδίδει το κρυφό μήνυμα του email και γεννά υποψίες είναι η φράση ''προώθησέ το''. Προσωπικά είναι κάτι που με βρίσκει καθολικά αντίθετο με το χαρακτήρα του μηνύματος. Απέχει πολύ το σε σκέφτηκα και σου έστειλα κάτι από το σε κάνω μέσω διακίνησης πληροφοριών εξαναγκάζοντάς σε με τη φράση ''σε όποιον αγαπάς''. Κάποιος θα έλεγε: ''Μην είμαστε υπερβολικοί ένα απλό μηνυματάκι με όμορφα ζωάκια είναι, τι κακό θα σου κάνει;'' Ναι λοιπόν, ίσως έτσι να είναι...αν θεωρείς ότι είναι ''αθώο'' το να γίνεσαι εν αγνοία σου μέσω μεταφοράς και διάδοσης γνώμων και αντιλήψεων ατόμων που ούτε καν γνωρίζεις, που δεν ξέρεις τις προθέσεις τους και σε τι αποσκοπούν!! Ευχαριστώ πολύ για την ερμηνεία και την ουσιαστική σημασία του βαθύτερου νοήματος του μηνύματος. Σίγουρα την επόμενη φορά θα είμαι πιο υποψιασμένος.
Quote

Μπορείτε να σχολιάσετε...


Security code
Ανανέωση