2018provlimatismotext

 “Όταν δανείζουμε σε κάποιον με 3% και δανείζουμε στην Ελλάδα με 5 και 6%. Τότε βγάζουμε κέρδος στην πλάτη της Ελλάδας. Είναι απαράδεκτο... Είμαστε εντελώς υποκριτές. Τους δίνουμε χρήματα για να αγοράσουν με αυτά πολεμικό εξοπλισμό από εμάς.” φωνάζει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ηγέτης των πρασίνων Κόν Μπέντικτ.

Το βίντεο της ομιλίας του κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με ελληνικούς υπότιτλους μέσω e-mail. “Να λοιπόν που υπάρχουν και φιλέλληνες στην Ευρώπη” σκέφτονται οι αναγνώστες και συγκινημένοι σπεύδουν να το προωθήσουν σε φίλους και γνωστούς ελπίζοντας μάλιστα πως οι Ελληνικές κυβερνήσεις θα εκμεταλλευτούν αυτές τις θαρραλέες φωνές.

Μπορούμε άραγε να τρέφουμε ελπίδες, πως η Ελλάδα μαζί με συμμάχους αυτού του είδους μπορούν να αλλάξουν σιγά-σιγά την Ευρώπη, να την κάνουν Ευρώπη μέσα στην οποία θα πρυτανεύει το δίκιο των λαών;

Η ιστορία διδάσκει

Όσοι ζήσανε τα γεγονότα του Μάη του 1968 θα θυμούνται τον γεννημένο στη Γαλλία Γερμανό αρχηγό των αναρχικών φοιτητών Ντανιέλ Κον Μπέντιτ, με το παρατσούκλι “ο κόκκινος Ντάνι”. Τη φοιτητική εξέγερση εναντίον του Γκωλισμού ακολούθησαν τα γαλλικά Συνδικάτα, που έφτασαν μέχρι τη γενική απεργία.

Ο ηγέτης του Κ.Κ. Γαλλίας Ζώρζ Μαρσαί καταδίκασε τότε τις αναρχικές διαδηλώσεις των “υιών της υψηλής αστικής τάξης, που σε λίγα χρόνια θα διευθύνουν τις επιχειρήσεις των πατεράδων τους και θα εκμεταλλεύονται οι ίδιοι την εργατική τάξη”.

Ο Μάης του '68 “ξεφούσκωσε”. Τα δήθεν “επαναστατικά” συνθήματα όπως “Απαγορεύεται το απαγορεύεται”, “Η φαντασία στην εξουσία”, “Εμπρός του Πανεπιστημίου οι κολασμένοι” ξεφούσκωσαν. Η αταξική αυθόρμητη σύγκρουση οδήγησε την κοινωνία σε μεγαλύτερο συντηρητισμό. Οι ηγέτες του φοιτητικού κινήματος, όπως ο Ντανιέλ Κον Μπέντιτ ακολούθησαν κι αυτοί το δρόμο του συντηρητισμού.

Η θέση του για το “Ελληνικό χρέος”

Σήμερα ο Ντανιέλ Κον Μπέντιτ είναι βουλευτής της ΕΕ και αρχηγός των πρασίνων. Με τις φραστικές του κορώνες μόνο ψεύτικες ελπίδες μπορεί να καλλιεργήσει στον Ελληνικό λαό. Να τι προτείνει στο βιντεοκλίπ:

  • Να δανειζόμαστε, αλλά ...με μικρότερο επιτόκιο, δηλαδή οι δανειστές (το διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο) να μας εκμεταλλεύεται με ρέγουλα, δηλαδή όσο αντέχουμε. Μα, αυτό ακριβώς κάνουν οι δανειστές: Αποφασίζουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους και τις ελληνικές δυνατότητες αποπληρωμής. Τα μνημόνια, οι συμφωνίες, οι αναδιαρθρώσεις, οι εκσυγχρονισμοί και τα παρεμφερή μέσα που στραγγίζουν τον Ελληνικό λαό να γίνονται... “με αίσθηση ευθύνης”. Δε λέει τίποτα καινούργιο. Το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου λειτουργεί με αίσθηση ευθύνης. Ευθύνης προς το κεφάλαιο και όχι ευθύνης προς το λαό.

  • Να πάρει πρωτοβουλία η ΕΕ ώστε να αφοπλισθεί το Αιγαίο. Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ όμως είναι εργαλεία του ίδιου συστήματος, δηλαδή των δανειστών. Αν δεν κινείται “εκ του πονηρού” είναι τουλάχιστον αφελές να πιστέψει κανείς ότι οι δανειστές, θα εγκαταλείψουν το εργαλείο που χρησιμοποιείται για τη βίαιη επιβολή της κυριαρχίας τους και τη λαϊκή καταστολή.

  • Μιλάει και για σχηματισμό μιας επιτροπής διαφάνειας που θα είναι δίκαιη. Όλα τα αστικά κόμματα το ίδιο ζητούν και αυτό εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αυταπάτη από το να βάζει κάποιος το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

Είμαστε εντελώς υποκριτές

Ο Κον Μπέντιτ στο σημείο αυτό έχει δίκιο: Είναι όλοι εντελώς υποκριτές. Μέσα σ΄ αυτούς, ο ίδιος ο Κον Μπέντιτ και οι διάφοροι νεόκοποι “φιλέλληνες”, που παραμυθιάζουν τους λαούς με δεκάρικους λόγους. Λειτουργούν με το αζημίωτο: Ο Ντανιέλ Κον Μπέντιτ το Φεβρουάριο του 2012 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Όσο πιο βαθιά αποκοιμίζει κανείς το λαό τόσο μεγαλύτερη αναγνώριση απολαμβάνει.

 

Μπορείτε να σχολιάσετε...


Security code
Ανανέωση