provlimatismoi top banner 2019


Δεν μπορούμε πια να χάφτουμε ό,τι μας σερβίρουν τα ΜΜΕ. Η εποχή της αθωότητας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ιδιαίτερα σήμερα που το ψέμα είναι τόσο καλά σερβιρισμένο με φωτογραφίες, βιντεοκλίπς και κείμενα, που μοιάζει πιο αλήθεια κι από την αλήθεια.

        Τί να πιστέψουμε; Ότι στην Μπούτσα έγινε η “Σφαγή” που καταγγέλλει η Ουκρανία ή πρόκειται για «προβοκάτσια», όπως ισχυρίζεται η Μόσχα;

provokatsia ImgF

Η Ουκρανική εφημερίδα «Ukrayinska Pravda» μιλάει για 230-340 πτώματα και οι ηγέτες των ΝΑΤΟικών χωρών δηλώνουν ότι νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας «είναι καθ’ οδόν».

        Μεγάλες προβοκάτσιες σχεδιάστηκαν υλοποιήθηκαν και υποστηρίχθηκαν από τα ΜΜΕ στο παρελθόν με οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς.

        Ας μην ξεχνάμε ότι:

        Μετά την προβοκάτσια των ναζί στην Πολωνία εξαπολύθηκε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Κατάδικοι του κοινού ποινικού δικαίου ντυμένοι Πολωνοί είχαν εξοντώσει την Γερμανική φρουρά του Γκλάιβιτς. Την δολοφονία οργάνωσε ο ίδιος ο Χίτλερ και τη χρησιμοποίησε για να ξεκινήσει το την επίθεσή του για το ξαναμοίρασμα του κόσμου ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και με στόχο την συντριβή της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

        Την Γκεμπελική προβοκάτσια στο Κατίν χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα τα φερέφωνα της άρχουσας τάξης για να να χύνουν το θανατηφόρο δηλητήριο της ιμπεριαλιστικής αντισοβιετικής τους προπαγάνδας στην προσπάθειά τους να αποδείξουν πως η κοινωνία που απάλλαξε τον άνθρωπο από την εκμετάλλευση, που νίκησε φασισμό και ναζισμό, που ήταν το αντίπαλο δέος στον ιμπεριαλισμό, δεν ήταν τίποτε άλλο από μια κοινωνία καθοδηγούμενη από εγκληματίες ηγέτες. Επαναλαμβάνονται από τότε με κάθε μέσον και σε κάθε ευκαιρία οι γερμανικοί ισχυρισμοί πως οι Σοβιετικοί εκτέλεσαν Πολωνούς αξιωματικούς την άνοιξη του 1940. Στα πτώματα όμως του Κατίν βρέθηκαν έγγραφα, επιστολές, αποδείξεις κ.α. με ημερομηνίες που έπονται της γερμανικής εισβολής.

        Η “σφαγή Βόσνιων μουσουλμάνων” στην Σεμπρένιτσα το 1995 χρησιμοποιήθηκε όχι μόνο σαν κατηγορητήριο εναντίον του πρώην Πρόεδρου της πρώην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς αλλά και σαν αιχμή από τους Ολλανδούς εμπειρογνώμονες που υποστήριξαν πως Έλληνες πολίτες έλαβαν μέρος στις σφαγές υψώνοντας μάλιστα την ελληνική σημαία. Ας σημειωθεί ότι η έκθεση των εμπειρογνωμόνων προκάλεσε την παραίτηση της Ολλανδικής κυβέρνησης.

        «Ο πόλεμος στο έδαφος της Γιουγκοσλαβίας υποκινήθηκε από τις μεγάλες δυτικές δυνάμεις. Ο στόχος των Δυτικών απεσταλμένων δεν ήταν να φέρουν την ειρήνη, καθώς το συμφέρον τους ήταν να καταστρέψουν τη χώρα, επιβάλλοντας και εξασφαλίζοντας ένα καθεστώς νεο-αποικιοκρατίας!», επισήμαινε ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

        Τί να πιστέψει κανείς ειδικά σήμερα μετά την τραγική ιστορική εμπειρία που απέκτησε η ανθρωπότητα; Πάντως,ένας καλός και δοκιμασμένος τρόπος για να μη χανόμαστε σ αυτές τις χαοτικές καταστάσεις είναι να ψάχνουμε να βρίσκουμε ποιος τελικά είναι ο ωφελημένος.

 

Πηγές:


https://www.imerodromos.gr/oukranikh-eisaggelia-iatrodikastikes-exetaseis-stis-sorous-sthn-mpoutsa-epimenei-sta-peri-provokatsias-h-moscha/


https://www.rizospastis.gr/story.do?id=412998
id=1256070&textCriteriaClause=%2BΣΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=1154246&textCriteriaClause=%2BΣΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε...


Security code
Ανανέωση