Χαρακτηρίζεται τρομακτικό και προκαλεί πράγματι τρόμο το δημοσίευμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και αναφέρεται στις τεράστιες επιπτώσεις που θα φέρει στη ζωή μας η λεγόμενη 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Προβλέπεται, πως η τεχνολογία μέχρι περίπου το 2030 θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή

“Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ όλους τους σωτήρες. Αυτή ναι η ανώτατη λευτεριά, η πιο αψηλή, όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος. Αντέχεις;”

        Ήταν στην Ισπανία στις 18 Ιουλίου του 1936, όταν ακούστηκαν στα ερτζιανά δυο λέξεις πύρινες που λαμπάδιαζαν την καρδιά κάθε ανθρώπου, που ήθελε να είναι λεύτερος.

“Καλός είναι στη θεωρεία ο κομμουνισμός αλλά στην πράξη απέτυχε”. Αυτό ακούγεται διαρκώς εδώ και δεκαετίες τόσο από τους εχθρούς του όσο και άσπονδους φίλους του. Κι αν δει κανείς τα πράγματα από μακρυά αυτό φαίνεται λογικό.

  Κάποιοι γιορτάζουν σήμερα. Γι αυτούς η πτώση του “Τείχους του Βερολίνου” σήμαινε όχι απλά την ενοποίηση των δύο τμημάτων της Γερμανίας αλλά το ξεκίνημα της γενικής εφόδου για την ανατροπή των σοσιαλιστικών καθεστώτων της Ανατολικής Ευρώπης.

Δεν πρόκειται για ένα σχήμα λόγου, ή για κάποια παραδοξολογία “ποιητική αδεία”. Είναι το απαύγασμα μιας βαθιάς φιλοσοφικής τοποθέτησης, μια καθαρή στάση απέναντι στη ζωή.

Και να, που οι επόμενες εκλογές έρχονται όλο και πιο κοντά. Τίποτα δεν είναι ίδιο αλλά και τίποτα δεν άλλαξε από τότε, που ο ελληνικός λαός με το πιστόλι στον κρόταφο “όφειλε” να εξοφλήσει τα χρέη του κεφαλαίου.

Από μια δημοσίευση της 12 Σεπ. 2017 στο blog “Κατιούσα” αντιγράφουμε:

Η παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» είναι «λίγη» απέναντι στο θράσος και την ξεδιαντροπιά των αξιωματούχων της ΕΕ, που εξισώνει τον φασισμό με τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό, αγκαλιάζει φιλοναζιστικές κυβερνήσεις (πχ Ουκρανίας),

Από την απελευθέρωση της Ελλάδας μέχρι σήμερα ο λαός καλείται να παρακολουθήσει σαν θεατής το ίδιο θεατρικό έργο, που παίζεται ξανά και ξανά με την ίδια πάντα σκηνοθεσία αλλά διαφορετικούς πρωταγωνιστές , προκειμένου να απομακρυνθεί ο λαός από τη λύση των προβλημάτων του ξεχνώντας τη δύναμή του.

metopiki ImgL

 Πολλά ερωτήματα που αφορούν το μέλλον της ανθρωπότητας και ιδιαίτερα αυτά στα οποία δεν έχει δοθεί ικανοποιητική απάντηση επανεμφανίζονται με διάφορους τρόπους. Αυτό ισχύει και για προβληματισμούς των Όργουελ και Χάξλεϊ.